JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Slutspelsguide – Lindome

Lindome slogs med bland annat Pixbo i D-gruppen, där man stod upp bra och bland annat snodde ett poäng i premiären. Via en seger mot Åstorp i playoffet så blev man klara för Innebandyfesten. Här har ni en kort guide om Lindome!

Vägen till festen:

Man gav Pixbo en rejäl match redan i den första omgången, där man tillslut spelade 1-1. Man har därefter spelat relativt jämna matcher, inga siffror som sprungit iväg direkt. Förlust mot Pixbo och Warberg har man på kontot, men även en seger mot Warberg som imponerar. Laget har släppt in minst mål av alla i gruppen, endast 21 stycken, vilket självklart imponerar enormt. Ett bra försvarsspel med en duktig målvakt i form av Linnea Wall, lägger grunden till detta. Framåt kan man dock behöva peta in några mer kassar, för när man väl möter riktigt offensivt duktiga lag, så kan det behövas göra mer mål.

I sitt playoff mötte man Åstorp/Kvidinge på hemmaplan och det blev på nytt en stark defensiv som låg bakom avancemanget, där man vann med 3-2.

Bästa poängplockare: Emma Lunman och Anna Ekdal, 11 poäng,

Mest utvisade spelare: Anna Ekdal, Denise Vidén, Malin Modorato, Denise Nilsson, Ella Westling, samtliga två minuter

Nyckelspelare: Linnea Wall – Målvakten, född 98, som kan spika igen ordentligt, vilket hon har visat under säsongen. Trots sin ånga ålder, en hel del rutin och om hon har en bra dag, så lär det bli jobbigt för motståndarna. Läser spelet på ett bra sätt och är duktig inom de flesta områdena som krävs för att bli en riktigt bra målvakt.

Tränarkommentar, Kristian Wilhelmsson:

Varför har ni nått Innebandyfesten och vad ska ni visa upp där?

– Vi har nått dit  vi är för att vi håller en hög nivå med ett fåtal dippande matcher. Tjejerna har ett stort hjärta för varandra och vi har ett bra försvar kryddat med en grym målvakt.

Vem ska man hålla ett extra öga på i ert lag?

– Vi har självklart, precis som de flesta lag, några som sticker ut men det får publiken se på plats 🙂 Hoppas iallafall på att leverera en innebandy som är rolig att se på samt spännande matcher.

Linnea Wilhelmsson är en annan framträdande spelare i Lindome. Foto: Christofer Axelsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar