JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Slutspelsguide – Karlstad

Karlstad slogs med Rönnby och Hagfors bland annat i C-gruppen och via ett playoff där man slog ut Barkarby, är man nu ett av åtta lag i DJ-klassen i Växjö. Få lite bättre koll på Karlstad här nedan!

Vägen till Festen:

Att man skulle ta sig vidare ur gruppspelet var nog något som många trodde på, men samtidigt fick man slita hårt för det, då ett lag som Lockerud ville blanda sig in i fighten i allra högsta grad. Laget har stått för imponerande insatser och slagit Rönnby bland annat men även förlorat på hemmaplan mot ett lag som Västerås IBS. Att laget är något ojämnt går inte förneka, där betydelsen av spelarna från SSL, är otroligt viktig.

En tredjeplats blev det i gruppen till sist och får att nå Festen så krävdes därmed seger borta mot Bele Barkarby, ett lag som gjort ett starkt gruppspel. Just SSL-spelarna saknades i denna fight, men man visade upp en oerhörd moral och vann med stabila 7-3, där rycket kom i den andra perioden.
Bäste poängplockare: Felicia Nordh, 32 poäng på 15 matcher

Mest utvisade spelare: Maia Berglund, 8 minuter

Nyckelspelare: Kajsa Edman Rydsjö – Självklart är Frida Swahn en sådan, men just Edman Rydsjö kommer ha en viktig roll. Ny inför den här säsongen från Skoghall och talangmålvakten har rutin från SDF-SM sedan tidigare, där hon varit med och vunnit guld. Under Festen så gäller det verkligen att ha marginalerna på sin sida och starka målvaktsinsatser, kan räcka långt. Om Kajsa spikar igen, så kan Karlstad ställa till problem för de flesta lagen.

Tränarkommentar, Lars Eriksson:

Varför har ni nått Innebandyfesten och vad ska ni visa upp där?

– Efter en serie med lite ojämna prestationer har vi fått ihop det bra de sista 5 matcherna. Alla våra matcher på slutet har varit av vinna eller försvinna karaktär. Det har passat oss mycket bra. Vi är en grupp med träningsvilliga tjejer där de flesta har vunnit SM både på klubb och distriktsnivå.  Vi hoppas kunna visa upp ett fartfyllt och kreativt spel där alla bidrar.

Vem ska man hålla ett extra öga på i ert lag?

– Frida Swahn är född 99 och redan etablerad i SSL. Det man skall kolla på är hennes vinnarskalle. Ju mer det gäller desto bättre blir hon. En bra egenskap !

Ett par av spelarna i Karlstads JAS-lag, återfinns även i SSL. Foto: Christofer Axelsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar