JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Slutspelsguide – Pixbo

Pixbo tog silver i dubbla klasser senast under Innebandyfesten och söker nu revansch. Man tog raka vägen till Växjö efter gruppsegern i D-gruppen och att Pixbo är en av favoriterna råder det inga tvivel om. Här får ni lite bättre koll på Pixbo!

Vägen till Festen:

Precis som i C-gruppen, så fanns även möjligheten att nå Innebandyfesten direkt via en gruppseger i D-gruppen, något som Pixbo tog till vara på. Lindome bjöd på tufft motstånd i första matchen där man delade på poängen, men därefter gick man som tåget och tog elva raka segrar. Undertecknad såg lagets hemmamatch mot Warberg, en fartfylld match, men där jag samtidigt tror att coachduon har flertalet ess till att spela ut och att man eftersöker en ännu högre nivå. Spännande att följa laget på sociala medier och även hur man ser på sitt boxplay spel. Gruppen vann man tillslut med sex poäng och segern blev därmed aldrig direkt hotad. Även intressant att se hur utspridda poängen är på spelarna, där man visar att en ordentlig bredd finns.

Bäste poängplockare: Frida Ahlstrand, 15 poäng på 4 matcher

Mest utvisade spelare: Sofia Greften, 6 minuter

Nyckelspelare: Frida Ahlstrand – OM hon nu spelar, så är det självklart en nyckelspelare i detta annars breda Pixbo. 15 poäng på fyra matcher i gruppen och hon hade självklart tagit hem hela poängligan om hon hade spelat mer matcher. Fått en stor roll i SSL och varit tongivande i U19-landslaget. En poängspelare med bra fart som ständig är ett hot när hon spelar. Utmanar gärna och gör det ofta bra, där hon även har ett bra skott att utnyttja.

Radarparet, Ahlstrand och Wålinder. Återstår att se om de båda återfinns i Pixbos lag, då de även ingår i föreningens SSL-trupp. Foto: Christofer Axelsson.

Tränarkommentar, Thomas Nielsen:

Varför har ni nått Innebandyfesten och vad ska ni visa upp där?

– Vi har nått festen för att vi ha gått från klarhet till klarhet. Ett tydligt mål från tjejerna att guld är det enda som räknas efter förra årets silver. Från förra årets trupp så har vi tappat fyra spelare där Nelli Hellström är ett stort tapp på back sidan, men vi har fått in hela tio nya spelare från det egna ledet i form av DJ99 spelare men även spelare utifrån som verkligen har visat att dom fyller upp truppen med spetskompetens. Det är även därför vi har tagit ut en trupp på 23 spelare. Våran grupp var på pappret en enkel grupp förutom Lindome som stack ut som en kandidat att vinna gruppen. Vi kommer att visa upp ett nytt spelsystem som kommer att få motståndarna att bli chockade. Vi kommer att vara det laget som är bäst förberedda i varje liten detalj i alla situationer på plan.

Vem ska man hålla ett extra öga på i ert lag?

– Maryana ”Marre” Stifanos är en spelare ALLA ska hålla koll på. Våran lagkapten som tillsammans med Johanna Siling (assisterande kapten) sammansvetsar gruppen på ett helt fantastiskt sett som jag aldrig varit med om innan. Marre ska man hålla koll på då hon kan alltid göra det där lilla extra på planen. Hon kanske inte alltid gör mål eller assist. Men hon får med sig gruppen med sitt spel på planen och utanför planen är hon en fantastisk person att ha att göra med.

Blåklädda Warberg kunde inte rubba Pixbo i någon av matcherna. Foto: Christofer Axelsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar