JAS-bloggen
Intervjuer

Från RIG till hårdsatsande allsvensk klubb

Tim Nyh, som kom till RIG Umeå från Sundsvall City, kommer under våren/sommaren avsluta sin treåriga sejour på gymnasiet. Nyh, som under nästa helg spelar Innebandyfesten med RIG, har redan nu gjort klart med ny klubb till hösten. Valet föll på allsvenska Visby. – Jag var nere och hälsade på i Visby några veckor före beslutet togs. Då fick jag ett proffsigt intryck och det kändes som att dom trodde på mig och ville satsa på mig. Sen har jag också hört mycket gott om Visby IBK som lag och det känns som ett roligt äventyr, säger huvudpersonen till bloggen.

Nyh, som inte spelat alla matcher den här säsongen, men som ändå var med på Bosönlägret, hade flertalet intressenter efter sig. – Ja, det fanns en del andra klubbar som var intresserade, från allsvenskan framförallt.

Förutom Nyh, så har hans lagkamrat Ludwig Svensson gjort klart med spel Dalen inför kommande säsong. Att spelarna från RIG väljer att söka sig till klubbar i allsvenskan, alternativt superligan, är vanligt och flertalet av spelarna, hamnar just där. – RIG ger en bra grund att stå på för att kunna ta nästa steg till de högsta serierna. Är man själv beredd att satsa ordentligt under tiden på RIG, och göra det bästa av det så klarar man att uppnå den nivå som behövs för superligan eller allsvenskan. Det är jag helt övertygad om.

Vilka kvalitéer i ditt spel gör att du kommer hantera den allsvenska kostymen bra?

– Jag är en tvåvägscenter som är bra både offensivt och defensivt. Det tror jag kommer göra att jag klarar av spel i allsvenskan.

Vilka egenskaper hoppas du utveckla ännu mer, som gör att du kan ta nästa steg?

– Jag vill bli starkare fysiskt, men sedan tror jag att det mesta handlar om att få några år i allsvenskan för att kunna anpassa mitt spel därefter. Eftersom att det är ett stort kliv mellan division 1 och allsvenskan så är det svårt att säga nu vad som främst kommer behöva utvecklas för att jag klara av att ta nästa steg.

Visby kunde inför den här säsongen presentera flertalet stora nyförvärv i form av Tommy Bolin, Milan Tomasik och Bobby Edberg, där endast den förstnämnde är kvar. Satsningen gav inte riktigt resultat, där man missade kvalet och blandade och gav ordentligt.

Hur mycket följde du Visby under säsongen?

– Inte särkilt noga faktiskt. Jag visste att dom satsade på att få kvala, men annars har jag inte följt dom så mycket under säsongen.

När Nyh får möjligheten att välja en annan juniorspelare som han får önska ansluta till Visby framöver, så är det en lagkamrat från RIG. – Joel Sundstrand. Jag hoppas att han återvänder till moderklubben och gör mig sällskap på Gotland. Han är en av mina absolut närmaste vänner och jag ser han som en framtida lagkapten i Visby IBK.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar