JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Slutspelsguide – Rönnby

Bloggens egna slutspelsguide med korta ord om varje lag kommer följa framöver, med ett par lag varje dag. Rönnby tog sig direkt till Festen via en förstaplacering i C-gruppen. Nu har man lottats in i samma grupp som Huddinge, Karlstad och Lindome. Här har ni Rönnbys slutspelsguide!

Vägen till Festen:

Hamnade i C-gruppen, en grupp som på förhand uttrycktes som ”dödens grupp”, men där man hade fördelen att nå Festen direkt om du placerade sig som etta, något som Rönnby lyckades med. Fram till omgång tio, så hade man vunnit samtliga matcher och totalt så blev det bara två förluster, vilket gjorde att man vann gruppen med fyra poäng. Att man tappar något/några poäng i slutskedet när man redan är klara, är sådant som kan hända där man kan ha chansen att testa lite nya saker i båda spel och bland spelare.

Bästa poängplockare: Izabell Roos, 22 poäng på 14 matcher

Mest utvisade spelare: Emma Gullberg, 12 minuter

Nyckelspelare: Jonna Sjöberg – Spelade endast nio matcher under gruppspelet, då hon även tillhör klubbens division 1-lag, samt registrerats för speltid i SSL, där hon även fått speltid i slutspelet och just det kan vara ett orosmoment för Rönnby. En avig rightforward som både kan spela fram och avgöra själv. Lär med sitt driv och spetskvalité, bli otroligt viktig när Rönnby ska slåss i två (!) klasser under Festen.

Sjöberg blir, om hon spelar, otroligt viktig för Rönnby. Foto: Felicia Setthammar.

Tränarkommentar, Tobias Edvarsson:

Varför har ni nått Innebandyfesten och vad ska ni visa upp där?

– Den största anledningen till att vi har nått Innebandyfesten vill jag hävda är bredden på truppen. Vi har ju även fått förmånen att få spela semi i DJ18 och även där är det JAS-truppen sånär som på endast 4 spelare som utgör laget.

– När vi var klara inför innebandyfesten i JAS kunde vi se att energinivån sjönk något och vi började tappa poäng när det inte fanns något tydligt mål längre. Nu kan vi se på träningar att energin börjar komma tillbaka och även successivt trappas upp, så jag tror att vi kommer att visa upp mycket fart och hjärta där.

Vem ska man hålla ett extra öga på i ert lag?

Om inte Jonna Sjöberg spelar slutspel med SSL-laget så är hon med sin energi och fart härlig att se. Får väl, som vanligt, även slå ett slag för vår målvakt Emma Gullberg som har en tendens att bli bättre ju mer det gäller. Krydda det med en, vad jag själv tycker, generellt hög nivå på den bredd vi har så tror jag att vi kommer att få se en hel del godsaker från Småtigrarna…

Rönnby som kommer deltaga i båda klasserna i Växjö. Foto: Felicia Setthammar.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar