Blev sista lagen till festen: ”Visat hur bra vi är”

Jönköping blev sista lag att kvalificera sig in till Innebandyfesten under måndagskvällen, då man på hemmaplan i arenan, inför 420 personer. Matchen vann man tillslut med 9-8, där publiken verkligen fick uppleva dramatik. – Ja, en helt galet rolig, intensiv och spännande match. Två av Sveriges bästa juniorlag möttes och bjöd på en riktigt bra innebandy match. Två lag som verkligen nådde sin högsta nivå och spelade ruskigt underhållande innebandy, säger Jönköpings Noah Skogward efter matchen.

I mitten av den andra perioden så hamnade man i ett 2-4 underläge, men efter drygt fem magiska minuter, gjorde man fem raka mål och satte sig i förarsätet, en position som man behöll matchen ut. – Under första perioden gör vi en felfri försvars insats! I andra perioden kommer Åstorp in med ny energi och får tryck på oss. Vi gav duon Moberg och Hansson lite för mycket utrymme och Åstorp skapade sig en tvåmåls ledning. Efter det står vi för en fantastisk vändning. Vi spelar sjukt bra innebandy och lyckas med kreativt anfallspel och disciplinerat försvarspel ta kommandot i matchen. Vi skaffar oss en 7-4 ledning och har chans att ge oss själva ett grymt utgångsläge i slutet av andra perioden då Åstorp dra på sig en straff.

I den tredje perioden så följdes lagen åt, där Åstop gjorde första, Jönköping andra och därefter kom Åstorp upp till 8-7. Närmare än ett mål kom man dock aldrig och uddamålet blev segermarginalen. – Tredje perioden blev en otroligt spännande historia. Vi gjorde åter igen en grym insats defensivt och var sylvassa när chanserna kom. Åstorp höjer sig ännu ett snäpp och spelar under tredje perioden en otroligt fin anfalls innebandy. Det blev ett krig ända in i sista match sekunden och Åstorp är faktiskt väldigt nära att kvittera men vi lyckades att hålla undan. Men på något sätt kändes det ändå som om vi hade kontroll på situationen. Alla spelare i vårt lag har spelat liknande matcher tidigare och alla visst vad som krävdes

Ni har nu haft två tuffa matcher mot Lockerud och Åstorp under slutspelet. Känns det skönt att ha dessa i ryggen när ni kliver in i slutspelet?

–  Vi har haft en extremt tuff väg till slutspelet. Vi har mött två sjukt duktiga innebandy lag Åstorp och Lockerud (all heder åt dem). Nu inför slutspelet känns dock det väldigt skönt att vi har haft dessa värde mättare tidigare i turneringen. Vi har visat alla vilket sjukt bra innebandylag vi är.

Mot Åstorp så stod lagets förstafemma, med just Skogward, samt Emil Nilsen, Otto Weidman, Jacob Larsson och Lucas Bernhardsson, för mycket av det offensiva spelet och var den femman som även producerade större delen av målen. Blir man beroende av den femman?

– Vi har ett fantastiskt brett innebandy lag, där alla spelare utför sin uppgift på bästa sätt. Vi har väldigt tydliga roller och där vår femma ska producera lite mera framåt. Men som sagt alla spelare i vårt lag är sjukt bra innebandyspelare och kommer att vara ett hot mot vilket lag som helst i festen. Så är verkligen inte orolig för att vi ska bli för beroende av en femma.

Den framgångsrika förstakedjan noterades för sex mål i segern. Foto: Mats Roman.