JAS-bloggen
Sammanfattningar

Uppställningen till Festen är komplett – sista fem klara

I HJ-klassen så kunde de sista lagen kvalificera sig till Innebandyfesten under annandag påsk. Lillån slog Karlstad, Partille besegrade Pixbo, Djurgården vann med uddamålet mot Linköping och Kalmarsund vände till sist mot Vöikers. Senare under kvällen kunde även Jönköping slå Åstorp. Såhär säger spelarna efter!

Linus Gräf, Lillån: Vi åker till Karlstad med en ganska bra känsla trots att vi har två förluster i bagaget mot just Karlstad. Med det fina vädret och en skön långpromenad efter någon timmas bussresa så är vi redo för första perioden. Den startas ganska så avvaktande och inget av lagen våga inte riktigt göra något och i och med detta slutade första perioden 0-0. Andra perioden är helt annorlunda mot den första och Lillån tar ledningen efter 9 sekunder, matchbilden ändras och det blir ett bättre tempo. Efter drygt halva matchen spelad så ökar Lillån på sin ledning med 2-0 men Karlstad tänker inte vika ner sig utan gör 1 och även 2 mål inom bara några sekunders mellanrum och i andra periodens slut har vi 2-2. 5 minuter in i tredje lyckas Lillån få in ett backskott välplacerat från halva plan och går då upp i en ledning. Men Karlstad lyckas ännu en gång kvittera och till och med utöka sin ledning till 4-3 efter 14 minuter spelade. Men de var inte över för Lillån. Efter 16 minuter spelade så gör Lillån ännu ett till backskott från halva plan som hittar sig in i målvaktens bottre x och de var de sista som hände i tredje perioden. Nu har vi ett sudden death att vänta där Karlstad rullat på 2 femmor hela matchen och Lillån i stort sett på 3 och de visade sig vara en fördel för efter lite drygt en minut så lyckas Lillån få in en boll och i och med det bli klara för innebandyfesten, frågar man publiken så var detta väldigt rättvist.

Eric Hellström, Partille: Matchen börjar med att vi tar ledningen med 2-0 efter två powerplay. Sen kommer Pixbo in i matchen genom ett psykologiskt viktigt mål men efter det så gör vi snabbt 1-3 och kontrollerar sedan perioden ut. I andra är spelet hafsigt som präglas av misstag men vi utökar ledningen till 4-7 efter många om och men. I tredje kontrollerar vi spelet fullständigt och Pixbo skapar inga farliga lägen och gör endast mål på en individuell prestation av Albin Thurén. Detta gjorde inte så mycket då vi gjorde 4 mål i tredje och vann totalt med 5-11. Alla gör sitt jobb och sliter mer och visar även att vi är ett mycket bättre och spelskickligare lag. Vi visade även att vi spelat fler matcher i dessa sammanhang än Pixbo och vinner även rättvist och lätt i slutändan.

Partille vann tillslut med hela 11-5 i Wallenstamhallen. Foto: Roine Bengtsson.

Simon Götz, Djurgården: Vi startar ganska passivt och kommer inte upp i den nivån vi vet att vi kan spela på. Vi får dock en tidig utvisning med oss och efter ungefär en minut lyckas Axel Larson hitta fri yta på vänster kanten och får enkelt rulla in bollen bakom målvakten. Därefter får Linköping fart på bena och lyckas kvittera nästintill direkt. Efter det fanns farliga lägen åt båda hållen vilket gav resultatet 3-2 i slutet av första perioden . Andra perioden bjöd på några enstaka lägen men inga mål. I tredje och sista gör Linköping tidigt 3-3 efter ett bra powerplay spel. Vi åker senare på en utvisning men lyckas klara upp den och matchen levde i allra högsta grad. Med ungefär 6 minuter kvar att spela hittar vi fint klapklap spel vilket resulterade till att Linus Jonsson blev friställd på höger kanten och kunde rulla in bollen i mål! Linköping försöker kvittera och tar ut målvakten men lyckas inte och vi vinner med 4-3! Jag tycker dock att vi har många växlar till att lägga i men ändå vinner matchen, styrkebesked!

Vitklädda Linköping fick se sig utslagna efter en stark säsong. Foto: Anders Lindström.

Alex Vult Von Steijern, Kalmarsund Ungdom: Matchen började väldigt knackigt från våran sida där det känns som att vi inte är riktigt på tårna. Vöikers leder med 2-1 efter första perioden där vi bjudit på 2 stycken skitmål. I andra perioden startar vi dåligt igen, dåliga rörelser och har problem med att få upp bollen. Vöikers får in både 2-3 och 2-4 innan vi börjar vakna på allvar. Innan andra perioden slutar kvitterar vi till 3-4 och efter det vaknar vi. I den tredje perioden tycker jag det är mycket bra innebandy där båda lagen skapar väldigt mycket lägen men i slutändan är det vi som tar de största klivet och avgör matchen då vi vinner med 6-5. Måste även tillägga att det är riktigt starkt av oss då vi får ett matchstraff mot oss och har 5 minuter boxplay i tredje perioden där vi stänger igen fullständigt och inte släpper in något mål. En grym laginsats från oss då vi går på två femmor hela matchen och ändå vinner tredje perioden precis som mot Helsingborg.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar