JAS-bloggen
Intervjuer

Potentiella finallag ställs mot varandra: ”Lite trist att vi möts redan”

Åstorp beger sig till Jönköping för att försöka säkra sin plats på Innebandyfesten i en tuff batalj. Många ser denna match som en tidig final, men där alltså ett av lagen inte kommer få göra de övriga sällskap i Växjö. – Det är på ett sätt lite trist att vi möts redan i åttondelsfinalen. Jönköping är, precis som vi, topptippade av många och har ett väldigt starkt lag, säger Åstorpsbacken, Martin Lehman.

Åstorp kvalificerade sig till denna rundan via att besegra Warberg på hemmaplan i en tuff match, där man vann med uddamålet. – Finns mycket positivt att ta med sig från den matchen. Framförallt att vi snabbt vänder ett 0-2-underläge till ledning med 3-2. Något vi skulle vilja utveckla från den matchen är att äga mer boll.

För två år sedan så var Åstorp ett av lagen som gjorde upp om medaljerna på Festen, men under fjolåret, så missade man den chansen när man slogs ut av Partille. Press? –  Nja, jag skulle inte kalla det för press. Dock känner vi en enorm revanschlusta och är otroligt sugna på att ta oss till festen i år.

Vad tror du kommer bli nycklar i just denna matchen?

– Förväntar mig en tuff och jämn batalj, och i sådana matcher är det ofta special teams som blir avgörande. Både vårt BP och PP har känts väldigt bra på sista tiden, så jag tror att det blir tungan på vågen i vår favör.

Vem avgör?

– Fabian Hansson.

Fabian Hansson, nummer 29, en av Åstorps poängspelare. Foto: Thomas Wiphagen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar