JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Andersson/Johannesson: ”Blir nog en del utvisningar”

Kalmarsund Ungdom/Färjestaden Ungdom och Vöikers, stötte på varandra redan under gruppspelet och nu gör man upp om en plats på Innebandyfesten, där båda lagen vann sin första playoffmatch. Oskar Andersson och Andre Johannesson, säger följande inför.

Ni besegrade varsitt lag från J-gruppen, för att ta er till nästa runda. Vad tycker ni om er första match i slutspelet?

Oskar: Våran första match började lite småknackigt med lite inviduella misstag vilket resulterade att dom fick ett snabbt skitmål direkt. Men efter 10 min växer vi in i matchen och tar kontroll på den. Vi kör över Helsingborg i sista perioden med 6-0 vilket visar att vi är en riktig lagmaskin som är riktigt starka. En extremt stark första match i slutspelet!

Andre: Jag tycker att vår första match i slutspelet mot Skurup var en tuff match. Spelet var väldigt upp och ner från vår sida vi slarvade på nästan alla målen vi släppte in och dem var väldigt vassa på att sätta dit sina chanser på våra misstag. När dem hämtade upp till 4-3 så kändes det som att vi var tvungna att vakna igen och det gjorde vi verkligen och drog ifrån med några snabba mål. Och vann rättvist med 9-4, trots endel slarv. Men som sagt jag tycker ändå inte vi gjorde en av våra bästa matcher men trots det vann vi så vi ska vara väldigt nöjda.

Nu möter ni ett lag som ni ställdes mot redan under gruppspelet. Vad förväntar ni er för matchbild och vad behöver ni se upp med hos era motståndare?

Oskar: Jag tror de blir en match som börjar lite passivt där båda lagen känner lite på varandra som det alltid är mot vöikers. Men efter ett tag kommer det att bli en riktigt fin innebandymatch med två stycken spelskickliga lag som gillar att spela innebandy.

Andre: Det är ju derby så man förväntar sig så klart en väldigt hård match med mycket fysiskt spel. Det kanske kommer leda till att det blir en del utvisningar under matchen. Jag tror också att det kommer bli väldigt många kontringar i matchen. Det kommer alltså bli en fartfylld match med många skottäck och med bra tryck på läktaren.

Hos motståndarna ska vi se upp med att vi absolut inte kan slarva i försvaret för då kommer det smälla direkt med tanke på att nästan alla i Kalmarsund skjuter riktigt bra och är väldigt bra på att sätta sina chanser.

Vad är det som talar för att just ni når Festen?

Oskar: De som talar för att vi når Festen är att vi är en riktigt lagmaskin och ett spelskickligt lag.

Andre: Vi är ett väldigt bra lag med en mycket bra lagsammanhållning. Vi är också väldigt starka defensivt då vi täcker mycket skott och oftast ligger rätt. Dessutom har vi en mycket bra målvakt och det kommer att blir viktigt att ha en målvakt som Mattias i jämna matcher då det kan avgöra matcher. Det vill säga att vi är väldigt starka som lag. Men vilket lag som går till Innebandyfesten återstår att se.

Vem blir matchhjälte?

Oskar: Alex vult von Steijern blir matchhjälte!

Andre: Felix Göthberg blir matchhjälte.

Ljusblåa Kalmarsund imponerade ordentligt senast mot Helsingborg. Foto: Jonas Kihlman.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar