JAS-bloggen
Sammanfattningar

Fyra nya lag klara för Festen – såhär säger spelarna

Under söndagen så blev fyra nya lag klara för Innebandyfesten. Gamla Stan, samt Salem/Telge på HJ-sidan, men även Stanstad och Huddinge på DJ-sidan. Såhär säger ett par av spelarna, som var med och förde sina lag till Festen.

Anna Nilsson, Stanstad: Vi började matchen nervöst men taggade och lät warberg ta tag i spelet, vi jobbade oss in bättre och bättre i matchen. Första perioden var väldigt intensiv med farliga målchanser åt båda hållen och perioden slutar då rättvist 2-2. Andra perioden gick tempot ner lite och även målchanserna. Det gav utrymme för mer passningsspel men tyvärr mindre avslut. I slutet av perioden lyckades vi ta ledningen med 3-2 som perioden slutade. Tredje perioden satte warberg väldigt hög press på oss, vi löste pressen bra och skapade många kontringslägen. Vi drog då ifrån i målprotokollet till en två måls ledning. Även om Warberg replikerade ganska snabbt så kändes det som vi hade övertaget och när vi återigen utökade ledningen började Warberg spela mer desperat genom att plocka målvakten. Då gör vi istället mål i tom kasse. Warberg fick in ett mål till i slutet men segern var aldrig hotad.

Stanstad blev sista lag att nå Innebandyfesten efter segern mot Warberg. Foto: Sandra Nilsson.

Victor Wettergren, Salem/Telge: I inledningen av matchen kändes det ganska jämt. Nykvarn får ett tidigt 1-0 mål, men vi fortsätter spela vårt spel, vilket ger resultat efter dryga 3 minuter då vi kvitterar genom Albin. Jag tycker vi har bra kontroll på matchen vilket leder till ett 2-1 mål. Vi får då bra med energi och gör 3-1 bara en minut efter, en mycket snygg assist av Hampus till Jojjo. I andra perioden har båda lagen bra med chanser men det är vi som gör 4-1 genom en mycket fin prestation av Pelle Hansson. Strax efter gör vi 5-1, jag gör målet assisterad av Hampus. 8-9 minuter in i tredje gör Nykvarn 5-2 genom Rigo bröderna (Kevin till Lucas). Nykvarn får dessutom kort där efter ett straffslag som missas och i boxplayet som följer gör vi ett riktigt bra jobb och dödar den utvisningen. Tillslut gör vi 6-2 då jag blir framspelad av Hampus igen. Hampus får tillslut också göra ett eget mål 18:14, som punkterar matchen. Tycker det var grymt roligt att få vara tillbaka och spela i Björkestahallen och att så många kom och kollade.

Erik Hedström, Gamla Stan: De kommer ut starkt och får 1-0 ganska tidigt i matchen. Vi kommer sedan tillbaka och gör 2-1, det är en jämn match hela vägen igenom men sedan i tredje perioden så drar vi ifrån till 4-8. Vi började däremot slappna av när vi fick vår ledning och då blev vi straffade direkt. De gör 3 snabba mål så det blir 7-8. Efter deras 7-8 mål tar vi en timeout och steppar upp vilket leder till ett magiskt jobb i försvaret. Vi täcker skott och jobbar hårt ända in i det sista. Vi kunde inte ha gjort det utan vår klack ”valparna” som var där och gav oss det bästa stöd man kunnat få.

Vitklädda Gamla Stan drog längsta strået mot Sirius. Foto: Eva Ohlström.

Maja Bergbom, Huddinge IK: Redan vid samling märkte man att det var en viktig match som skulle spelas. Det var nervöst i laget men samtidigt fokuserat, vi har haft en bra känsla i laget på senaste tiden. Det följde även med oss in på planen och jag tycker att vi kom igång och fick en bra start. Dalen tar snabbt ledningen men det störde inte oss speciellt mycket, vi vänder till en 2-1 ledning inför paus. I andra perioden drar vi ifrån och har bra kontroll på matchen och leder med 4-2 inför sista perioden. I tredje blir vi lite nervösa och släpper in Dalen i matchen, med mycket slarv från vår sida. Detta resulterade i att de reducerar till 4-3 med 5 minuter kvar, och dalen fick ny energi. Men vi lyckas ändå behålla lugnet och vinner matchen välförtjänt.

Huddinge fortsätter att visa magisk form. Foto: Caroline Skoglund.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar