JAS-bloggen
Intervjuer

Kärt återseende: ”Konstigt att byta om i bortaomklädningsrummet”

Salem/Telge behövde inte förta sig i den första playoffrundan där man vann mot KFUM Norrköping med hela 17-5 på hemmaplan, en match med extremt mycket utvisningar. – Jag tyckte det var klar klasskillnad, men att det skulle rinna iväg sådär mycket tycker jag inte speglar riktigt hur bra dom egentligen är, säger Salems ”Jojjo” Ahlroth till bloggen.

Nu väntar istället Nykvarn på bortaplan, som besegrade Salem/Telges gruppbekanting, Farsta i första matchen. En något tuffare uppgift med andra ord på förhand. Kan det varit en nackdel att inleda med en sådan storseger? – Nackdel vet jag inte! Men det kanske vore bra med en tuff match innan en match som den här. Om inte annat fick vi med oss enormt självförtroende.

Båda lagen har flertalet spelare födda 1999 och även 2000, där antalet spelare födda 1997, är relativt få på planen. En potentiell matchbild, kan vara svårt att sia om. – Det blir en svår match för båda lagen eftersom alla känner varandra i princip. I början tror jag båda lagen kommer känna lite på varandra, samt att jag inte tror att någon utav lagen kommer ”styra” matchen. Men med matchen gång tror jag det blir riktigt bra fart, man får inte glömma att det är vinna eller försvinna match, de vill säga att allt kan hända med mycket nerver som spelar in.

Vad fäller avgörandet i denna matchen?

– Individuella situationer, specialteams och de laget som vågar spela ut. Matchen är rätt oförutsägbar men jag har en god känsla.

För Ahlroth blir det lite extra speciellt då Nykvarn är klubben han lämnade under föregående säsong, för att testa på spel i Salem, där det senare blev fortsatt spel under den gångna säsongen. Detta är första gången han möter sina gamla lagkamrater. – Det ska bli riktigt kul! De är verkligen ett bra lag och det känns såklart lite konstigt att få byta om i bortaomklädningsrummet.

Men på något sett, vad som än händer skulle jag vara gladare att bli utslagen av Nykvarn än något annat lag.

Är det någon ni behöver se upp lite extra med som kan bli ett hot mot er?

– Jag vet ju vad bröderna Rigo går för som vi måste ha koll på. Sen har de snabba och kvicka backar som man lätt kan bli bortgjord av, det är lite det som är fördelen med att möta sitt gamla lag. Man vet lite hur de gör och vad de vill göra.

Ahlroth, kapten för sitt lag, när man idag möter Nykvarn. Foto: Christin Holm.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar