JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Thurén/Arvidsson: ”Han har svårt att hålla ihop benen”

Pixbo står som hemmalag när man tar emot Partille, en match som självklart gäller en plats på Innebandyfesten, men även en hel del prestige. Pixbos Albin Thuren och Partilles Hugo Arvidsson, säger följande inför.

Match av derbykaraktär redan i åttondelsfinalen. Hade ni hellre stött på varandra längre fram om det vore möjligt, eller är detta drömmotståndet redan såhär tidigt?

Albin: Nejdå, detta blir en helt perfekt påskbandy.

Hugo: Såklart hade det varit mäktigt att få möta Pixbo i en SM-final men det är samtidigt roligt att få spela ett derby i Mölnlycke med mycket folk på läktarna.

Ni tog er till åttondel via lite olika scenario. En tuff batalj för er i Partille, samt en någon enklare resa för er i Pixbo, via segern mot Lerum. Ser ni några fördelar/nackdelar i detta?

Albin: Jag ser inga iallafall. Hade matcherna varit tätt inpå hade man kunde reflektera över det. Nu var det ett tag sen så det är ingen som tänker på det nu.

Hugo: Med tanke på att våran grupp var väldigt ojämn så tycker jag att det var väldigt bra för oss att få möta ett starkt Lindås i playoff 1, det var skönt att mäta sig med ett lag som varit nära att rubba Pixbo två gånger om.

Pixbo hade inga större problem med att besegra Lerum i sin första slutspelsmatch. Foto: Daniel Sannerholm.

Vilka svagheter ser ni hos era motståndare som gör att ni kan få övertaget?

Albin: Pibs har ett bra lag med riktiga lirare, svaghet skulle kunna vara att Hugo spelar där;).

Hugo: Svårt att hitta någon svaghet kvalitetsmässigt i ett starkt Pixbo med Fabian Thunberg i spetsen men om man ska nämna något så är det psyket hos några gubbar där… tugga på i lagom mängd så brukar dom börja fokusera på annat än innebandy.

Vad kommer avgöra fighten i slutändan?

Albin: Det som avgör är hur många självmål Hugo gör och vilka som skjuter bollen i mål mest gånger tror jag.

Hugo: Det finns många olika saker som skulle kunna avgöra en match av denna rang men det som blir mest avgörande är om Björsander och Albin orkar jobba hem.

Forward mot back. Risken finns uppenbarligen att ni ställs mot varandra. Hur slutar den duellen?

Albin: Hugo är känd för att ha svårt att hålla ihop benen under viktiga matcher så jag ser min chans. Utöver det är Hugo jätteduktig även fast han inte är så synlig på planen alltid, så det blir en intressant batalj.

Hugo: Ja vi har ju mött varandra ett par gånger och det brukar ju sluta på lite olika sätt. Han brukar gilla att snurra runt både en och två gånger utan att komma någonstans och det får han gärna göra.. Men Albin är ju en erkänt duktig innebandyspelare så det blir säkert en tuff uppgift att stoppa honom och hans hybris.

När lagen möttes i divison 1 så var Jonathan Bodenmalm på ordentligt spelhumör. Foto: Roine Bengtsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar