JAS-bloggen
Intervjuer

Nytt försök för RIG att nå Innebandyfesten

RIG Umeå hade inga problem med att avverka Sandviken i första rundan. Nu väntar nästa lag från B-gruppen i åttondelsfinalen, Hagunda, där man hoppas nå en nivå till. – Vi kan spela men rejält och noggrant över 60 minuter, stundtals mot Sandviken blev det lite Hawaiispel. Sen som alltid att man ska försöka att minimera misstagen. Sen hade vi mycket boll, men behöver komma till fler avslut och det ska vi verkligen försöka med imorgon, säger Felix Forslund till bloggen.

Bloggen presenterade sitt tips under gårdagen och var där inne på en matchbild där RIG skulle föra mycket av spelet och Hagunda istället rikta sig in på kontringar. Forslund instämmer. – Jag håller med bloggen och tror att det är den matchbilden vi kan vänta oss då vi gillar att ha mycket boll och försöka styra matchen. Vi har en bra gameplan inför matchen som jag tror på och den innefattar mycket boll och anfallspel.

Vad kommer ni behöva akta er för att inte gå i fällan och hamna i underläge?

– Vi måste tänka på balansen i anfallszonen så vi inte åker på onödiga kontringar där vi vet att Hagunda är starka och framför allt om de spelar ett lågt försvarspel. Sen överlag vara noggranna i allt vi gör och inte bjuda dem på något.

RIG som stod som slutsegrare i JAS för drygt två år sedan, men förra året missade man chansen att försvara sitt guld. Nu är man bara en seger ifrån att få vara med och slåss om medaljerna och det är en viss press som finns på laget utifrån.

– Vi har haft som mål att nå festen hela säsongen, nu återstår en match så det är bara att ge järnet hela matchen.

Vem har sett lite extra het ut i laget inför den här fighten?

– Tycker vår senaste träning var riktigt bra både i tempo och taggning, gott snack i laget och alla tre kedjor är redo!

Forslund är med sin näsa för målet, en nyckelspelare för RIG. Foto: David Rönnblom.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar