JAS-bloggen
Tippningar

Bloggen tippar åttondelsfinalerna

Så var det dags, åttondelsfinalerna närmar sig med stormsteg och 16 lag, ska bli åtta som gör upp i Växjö under en helg i april. Wikström har tippat och nu är det bloggens tur. Lag i fetmarkerad stil når Festen!

RIG Umeå IBF – Hagunda IF

Kommentar: En match som jag tror på pappret, många ser som enklare än vad den kanske egentligen är. RIG hade inga större problem med att avfärda Sandviken, ett lag som Hagunda förlorade en match mot i gruppspelet. En matchbild där RIG säkerligen lär få föra allt och lite till, där Hagunda litar till sitt försvarsspel och kontringsspel. Jag tror dock det massiva övertaget med boll, kommer ge utdelning och RIG tänker nog inte missa festen detta år. Seger med två-tre bollar.

RIG hade inga problem med Sandviken, men nu stundar nästa lag från B-gruppen, Hagunda. Foto: David Rönnblom.

IK Sirius IBK – Gamla Stan IBK

Kommentar: Går emot Wikström här och tror på en hemmaseger. Gamla Stan har ett relativt åldersstiget lag i just dessa sammanhang, där många gör sitt sista JAS-år. Nu stundar en lång bortaresa för att försöka besegra Sirius, ett motstånd som kliver in och gör sin första match här. Självklart vill man säkerligen ta sista chansen och nå Festen, men Sirius ska inte räknas borta. Jag ser detta som en liten ”skräll” och tror Sirius tar det. I och med att SSL är slut sedan en tid tillbaka, så kommer lagets viktigaste spelare ha fullt fokus på JAS och därmed bli en otroligt viktig tillgång.

Nykvarns IF – Salem IF/Telge SIBK

Kommentar: Nykvarn stod för en stabil insats mot Farsta och man fick bra utdelning offensivt, där Farsta hade svårt att lösa man-man pressen som Nykvarn nyttjade i egen zon. Nu ställs man mot en annan typ av motstånd, ett Salem/Telge som precis som Nykvarn, har flertalet yngre spelare som går i täten. 00-kullen kommer lämna för RIG (stora delar av den) och de vill nog hjälpa sitt lag till Växjö. Kan Hampus Ahrén visa att släkten är värst och sänka sitt gamla lag? Absolut, men den store matchvinnaren tror jag blir Kevin Haglund. Svårstoppad!

Djurgården IF IBS – Linköping FBC

Kommentar: Ojoj, här smäller det ordentligt. En riktigt intressant drabbning, där jag gärna hade unnat båda lagen att befinna sig på Innebandyfesten, den nivån håller de båda utan tvivel. Djurgården fick verkligen kämpa för att slå Örebro, men man har visat flertalet gånger under gruppspelet att man är som bäst i de lägena. Man vände till exempel mot Farsta och jag ser inte varför man inte skulle lyckas med det mot ett lag som Linköping också.  Linköping har ett kval att tänka på också, något som Djurgården redan har avverkat, i form av ett misslyckande. Revanschen borde finnas och jag tror man vinner en jämn fight, med uddamålet.

Karlstad IBF Ungdom – Lillån IBK

Kommentar: Lillåns flow går absolut inte att ta ifrån dem just nu. Stark vändning mot Järfälla senast, samt att laget slog ut Skoghall i kvalet till allsvenskan, där många av spelarna är med och bidrar. Jag tror den positiva trenden håller i sig och att man besegrare gruppbekantingen Karlstad. I gruppen så förlorade man två stycken uddamålsmatcher och nu är det dags att man får matchen åt ett annat håll. I gruppen så spelades det målrika matcher och jag tror nog att även denna kan gå åt samma håll, där Lillåns Per Holmblad är en kille som kan kliva fram och avgöra.

Pixbo Wallenstam IBF – Partille IBS

Kommentar: Pixbo som fick flertalet namnkunniga spelare inför säsongen, har nu börjat hitta rätt allt mer och mer, både i JAS, men även i division 1, där man bjöd Alingsås på hårt motstånd. Stora delar av truppen är födda 1997 och det är en ”tung” stomme man har i laget med Salomonsson, Thurén, Björsander och Svahn bland annat, där det blir sista chansen för många. Pixbo hade en något enklare resa fram till åttondelen, där Partille istället fick kriga rejält för att slå Lindås, Partille som fortsatt kvalar till allsvenskan där spelare som Holm och Främberg, matchas hårt i båda lagen. Tror att Pixbo vill förlänga sin säsong och på sin hemmaplan, går man in toktaggade och får man koll på Partilles offensiva guldkorn, så kan man nog få en trevlig avslutning på matchen. Tror på hemmaseger!

Får Jacob Holm flyga igen? Foto: Roine Bengtsson.

Kalmarsund Ungdom/Färjestaden Ungdom – IBK Vöikers

Kommentar: Vöikers vill nog inte missa chansen att spela Innebandyfesten på hemmaplan och det tror jag inte man gör heller. Visst, nu underskattade jag Kalmarsund ordentligt senast och det gör jag knappast igen. Grov missräkning där och även om man kommer bjuda upp, så tror jag Vöikers blir starkast till slut. Vöikers vann båda matcherna i gruppspelet och jag tror Popperyd har förberett sina mannar på bästa sätt, vilket gör att man på nytt vinner med två bollar. Kalmarsund får en ny chans att motbevisa mig med andra ord!

Jönköpings IK – Åstorp/Kvidinge IBS

Kommentar: Toppfight. Som Wikström sa, att se denna på plats är ett måste om du kan. Det kommer bli fart, hög kvalité och en fight utan dess like. Jönköping är ett återkommande lag på Innebandyfesten under de senaste säsongerna, men för Åstorps 97-er, så är det sista chansen nu. Även detta två lag, som borde befinna sig på Innebandyfesten och på nytt så kan man rikta en känga åt förbundet och lottningen. Nåväl, jag tror tillslut att Åstorp kniper matchen, där man säkerligen lär matcha hårt på sin förstakedja som kommer ta ansvaret. Utöver dessa gubbar, så har man ett par namn till som kan kliva fram om det låser sig för övriga och just den breda spetskvalitén, är en enorm styrka. Tror på uddamålet, där det säkerligen inte är omöjligt att matchen går till förlängning! Fabian Hansson, blir mannen som avgör.

Hansson var stekhet när man besegrade Warberg och jag tror att han på nytt levererar för sitt Åstorp. Foto: Thomas Wiphagen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar