JAS-bloggen
Intervjuer

Trion har hittat rätt: ”Vi gillar att ha roligt på planen”

Under stundande säsong så har Vöikers unga kedja med Felix Göthberg, Jesper Mattsson och Isac Adolfsson gjort stor succé, precis som hela Vöikers gjort under årets säsong. I JAS-gruppspelet lyckades trion skrapa ihop 107 poäng tillsammans, trots att man inte spelade alla matcher och i division 1, där Vöikers nådde kvalet, har man fått stort förtroende. Trion har under långa stunder backats upp av duktiga backduon Erik Oscarsson samt Fabian Forsberg.

– Jag tycker våran säsong hittills fungerat oerhört bra, vi fick tidigt förtroende i div 1 och har fått ordentligt med tid att spela ihop oss, säger Göthberg, killen som vann poängligan i G-gruppen och får instäm av Jesper Matsson.

– Vi hade turen att tidigt få varandra som kedjekamrater i division 1 och i JAS, vilket klickade direkt. Sedan dess har det bara blivit bättre och bättre, och tillsammans med mycket skickliga backar och en bra målvakt skapar det en trygghet för oss i kedjan. Hela laget bidrar till spelglädje.

Som det nämndes tidigare så har man inte spelat alla JAS-matcher och Isac Adolfsson, har missat tre, för att ta ett exempel.

– En helt okej säsong än så länge, början av säsongen spelade vi lite ihop, någon var sjuk ibland eller skadad, men under de senaste halvan kan man säga har vi spelat tillsammans nästan varje match i div 1 & i JAS varenda match ungefär. Det krävs mer än vi som spelar uppåt för att kunna producera, där vi spelat med väldigt duktiga backar hela tiden, säger Adolfsson till bloggen.

Under nye JAS-tränaren, Dennis Popperyd Larsson, så har man verkligen fått det att fungera med andra ord. Undertecknad såg kedjan och laget själv under en försäsongscup i Mariestad för JAS-lagen och var riktigt imponerad.

– Vi har kul på planen och är ödmjuka inför uppgifterna vi får. Vi får bra taktiska beskrivningar och då gör vi vårt bästa för att utföra det. Vi har olika stilar och herrarna jag spelar med är aviga och är snabba, så har smygtränat lite för att komma upp i någorlunda samma fart. Vi gillar att lira bollen och ha kul det tror jag är A & O. Vi hjälper varandra om någon har en sämre dag än någon annan i kedjan, säger Adolfsson.

Just glädjen är något som alla tre instämmer i och nämner som en bidragande orsak till framgången.

– Vi har tre olika spelstilar som kompletterar varandra väldigt bra och vi har även väldigt roligt tillsammans och det tar vi alltid med oss in på planen.

Så låter Göthbergs analys och kedjans tredjelänk, lagkaptenen Mattsson, är inne på samma spår.

– Som Felix sa, så är vi ju tre olika spelstilar, vilket gör att vi har lite av ”allt”. Att vi har roligt tillsammans smittar av sig på planen och det är då vi spelar innebandy som bäst. Dessutom gillar vi alla tre att springa, så farten får vi av varandra.

Jesper Mattsson, som fått förtroendet att bära kaptensbindeln. Foto: Andreas Nilelind/bilderna.it

Att hitta kemin och rollerna är viktigt, där samtliga tre är unika på sitt sätt. Lagkamraterna får chansen att beskriva sina radarpartners och gör det på följande sätt.

– Jesper har alltid i mina ögon varit den kille på planen som gör grovjobbet & krigar. Han använder sin fart i omställningar och har gått från center förra säsongen till en vass målskytt. Han är jobbig att möta för han kan befinna sig vart som helst på planen. Ingen som vill möta Jeppe i en löpduell för han är jobbig där. Han spelar smart på planen.

– Felix är en riktigt hal kille. Vill han köra slalom med ett helt lag så gör han det. Kan skjuta bra och har maskerade passningar som Filip Kjellson i Vipers. Det är ingen som vill möta Felix i en löpduell för då är det kört, sen finns det bara en som är så go som Felix på att golvzorra på kontringar.

Så säger centern, Isac Adolfsson om sina två kedjekamrater och snipern, Felix Göthberg, säger däremot följande.

– Isac är en go kille samt en spelare som har precis allt, han är duktig både offensivt och defensivt och har ett spelsinne utöver det vanliga.

– Mattsson är en fartfyllt spelare som är en förebild för många, han tar enormt mycket ansvar och är svårläst, pricksäker och snabb.

Mattsson, den äldste av de tre och lagkapten, som gör sitt sista år i JAS, är trots sin fina poängskörd, ett riktigt rivjärn som han då kombinerar med sin näsa för poäng. Han beskriver sina två yngre lagkamrater enligt följande.

– Isac är ju vår center och spindeln i nätet. En box-till-box spelare som med sin storlek är fruktansvärt stark både defensivt och offensivt. Han besitter också ett enormt spelsinne.

– Göthberg är en riktigt hal spelare, han kan komma igenom precis var som helst. Han gör det väldigt svårt för backarna eftersom han både kan dra sin gubbe, skjuta och passa. De båda kan få igenom passningar genom helt stängda ytor, vilket är otroligt skönt att spela med. Två goa gubbar även utanför planen.

Isac Adolfsson kunde fira framgångarna senast mot Skurup. Foto: Andreas Nilelind/bilderna.it

Anser ni att man kan träna till sig en viss kemi, eller funkar man helt enkelt bättre med vissa spelare redan från start?

Felix: Att kombinera olika spelstilar är en nyckel till framgång, jag och Isac tränar i skolan tillsammans och har spelat tillsammans i cirka 5 år nu. Och att ha Mattsson vid sidan med hans egenskaper är pricken över i:et. Jag tror att träningen gör det lilla extra då varianter och spelsystem blir fulländat tack vare träningen.

Jesper: Jag tror helt klart att man kan träna sig till en viss kemi, men mycket måste vara där från början. Jag och Isac fick testa på att spela lite tillsammans förra året i Division 1 och med Göthberg jämte har det varit klockrent. Vi klickade direkt och vet precis vart vi har varandra på planen.

Isac: Det ligger väll säkert något bakom båda delarna men vi har tränat hårt, gjort det tillsammans och haft skoj. Jag och Felix har spelat länge ihop och har alltid varit en fin kille och spelat rolig och sevärd innebandy och få in Mattsson i kedjan ser jag som en fördel för han behövs på planen. Bra rörelse och positionerar sig alltid rätt, Göthberg lirar alltid honom på bladet eller är det tvärtom. Vi försöker alla att göra vårt jobb och för varandra.

Vöikers besegrade Skurup i sin första slutspelsmatch och nu väntar Kalmarsund Ungdom/Färjestaden Ungdom i nästa omgång, en bekanting från G-gruppspelet. Vöikers som har chansen att spela Innebandyfesten på hemmaplan i Växjö.

Är det någon annan vass anfallstrio som ni vet om, som ni tycker fungerar bra ihop?

Felix: Jag tycker Otto Weidman, Simon Hedin och Jacke Larsson är en duktig trio!

Jesper: Trion med Fabian Hansson, Benjamin Wiphagen och Niko Moberg är riktigt jobbig att möta. Tre duktiga killar som har näsa för poäng.

Isac: Det finns många duktiga spelare i JAS men ingen kedja jag kan säga så, har mött väldigt många duktiga spelare. Det är ingen speciell kedja jag kan peka ut.

Nu möter Vöikers istället Kalmarsund Ungdom/Färjestaden Ungdom. Ett lag man större på redan i gruppen. Foto: Andreas Nilelind/bilderna.it

Erik Oscarson kan efter den här säsongen stoltsera med U19-landskamper och är från sin backplats det offensiva hotet, tillsammans med Fabian Forsberg som har en något mer defensiv roll. Tillsammans med topptrion, så är det en stark femma som Vöikers kan mönstra, i ett överlag, talangfullt lag, där många visat framfötterna.

– Att spela med Felix Isac och Jeppe är otroligt lätt. Det är tre mycket otroligt talangfulla spelare med olika spetskvaliteter, Isac med ett otroligt spelsinne och en jäkel på att lägga mackor, Felix som kan snurra upp i stort sätt vem som helst på läktaren, och Jesper med ett otrolig direktskott. Alla i femma kombinerar varandra otroligt bra för vi trivs med varandra, har roligt på plan men även utanför plan vilket är otroligt viktigt. Vill även passa på att nämna att femman inte skulle funka så pass bra som den gör om inte min backkollega Erik skulle styrt upp de hela med sitt otroliga spelsinne och vassa skott, säger Forsberg till bloggen.

–  Vi har stor fördel av att vi lirar ihop i divison 1. Vilket har gjort att kemin har blivit bättre och bättre mellan oss under säsongens gång. Alla i vår kedja är såklart duktiga IB-lirare som besitter olika spetskvaliteter, men vi spelar som bäst när vi får upp farten och rulett på bollen. Dock ska det tilläggas att vårt JAS-lag inte består av enskilda lirare utan ett kollektiv som krigar ihop!!, säger tidigare nämnde, Erik Oscarson.

Forsberg och Oscarson, herrarna som levererar från bakplan. Foto: Andreas Nilelind/bilderna.it

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar