JAS-bloggen
Intervjuer

RIG/Röbäck klara för festen: ”Vi som höll i taktpinnen”

RIG Umeå/Röbäck hade i helgen inga problem med att besegra Täby, vilket gjorde att man kvalificerade sig för Innebandyfesten efter slutresultatet 10-1. Jonna Stenvall, en av eleverna som tillkom i höstas, säger följande efter avancemanget.

Seger med hela 10-1. En storseger och sett till siffrorna har det gått enkelt till. Var ni såpass överlägsna som siffrorna visar? Vi börjar matchen lite sisådär, men vi kommer allt mer in i det med tiden. Jag skulle nog säga att det var vi som höll i taktpinnen under hela matchen och vi var aldrig riktigt hotade. Sista perioden visar vi verkligen att det var vi som var det bättre laget.


Gick det enklare än vad ni väntade er, sett till att Stockholmsgrupperna har hållit relativt jämn kvalité? Vi visste inte mycket om Täby innan matchen. Vi vet heller inte mycket om något av lagen från Stockholm. Överlag håller stockholmslagen hög kvalité, vilket vi var inställda på. Vi var beredda på en tuff match då vi var tvungna att ge järnet i tre perioder. Men vi blev nog allt lite överraskade av att siffrorna blev så stora som de blev och vi avgjorde matchen ganska tidigt.
Nu väntar Innebandyfesten, där många säkerligen ser er som favoriter. Hur går era tankar inför festen, just med favoritskap och målsättningar? Jag tror att många i vårt lag gillar att vara lite av favoriter. Stora delar av oss är vana vid att spela under press. Men om vi bara spelar det spelet vi kan tror jag att det kommer gå bra. Vår målsättning är såklart att vinna JAS. Vi är inte nöjda, det är nu det börjar på riktigt.
Även i DJ18-klassen har RIG kvalificerat sig. Den dubblingen, kommer det sätta sina spår, eller kommer ni orka med spel i två klasser? Visst kommer det bli jobbigt för många i laget som kommer att behöva spela i båda klasserna. Men det är vi förberedda på och vi kommer göra allt för att lyckas med båda lagen. I JAS laget har vi hjälp av ett antal tjejer från Röbäck, vilket gör att fler av spelare på RIG kan vila mer, men jag tror vi orkar. Med den vilja vi har kommer det inte vara orken som stoppar oss.

Vad tycker du att ni kan göra ännu bättre under helgen i Växjö för att ta nästa kliv?

Vad vi kan göra bättre var en svår fråga. Det har inte gått särskilt dåligt i någon match för oss, utan det har flutit på väldigt bra, men däremot jag tror att vi måste vara mer vakna framöver när domaren blåser igång matchen. Vi spelar oftast bäst i sista. Därför tycker jag nog att vi ska höja oss i början av matchen för att få utdelning under tre perioder.

Alexandra Terner (nummer 77) och hennes RIG kommer finnas på Innebandyfesten med dubbla lag. I JAS-klassen, kommer man tillsammans med Röbäckstjejerna, slåss om guldet. Foto: David Rönnblom.
Vilka lag som återfinns i Växjö 8-10 april, börjar arta sig allt mer. Ta chansen du med och se ditt lag på plats. Boka hotell idag och upplev matcherna live.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar