JAS-bloggen
Tippningar

Fortsatt förtroende för Wikström – spår åttondelsfinalerna

Tippningsoraklet, Ted Wikström, ryckte upp sig ordentligt sedan föregående säsong och lyckades pricka in 12 av 15 matcher, mer än godkänt med andra ord. Wikström får fortsatt förtroende och denna gången är det åttondelsfinalerna som tippas. Läs och begrunda!

RIG Umeå – Hagunda IF 1

Kommentar: Två lag som jag hade vidare till åttondelsfinal, så inga skrällar med andra ord. Hagunda ser ut att få klara sig utan lagets försvarsjätte Bror Andersson vilket såklart är ett avbräck. Imponerade mot Umeå City även om motståndare under stora stunder pressade Hagunda. RIG å sin sida fick ändå hyfsat motstånd av Sandviken, men laget kryllar av poänggörare och är oerhört svårtstoppat på hemmaplan. Jag tror Umeålaget tar hem denna match med 6-3 efter ett avgörande ryck i 3:e perioden.

IK Sirius IBK – Gamla Stan IBK 2

Kommentar: Sirius är enda laget som inte behövde spela sextondelsfinal och har kunnat fokusera på denna match i en månad. För- eller nackdel? Man är hemmastarka i Allianshallen och laget har tre SSL-spelare med relativt regelbunden speltid, samt stjärnskottet Filip Eriksson, född 01(!), som faktiskt är poängbäst. Gamla Stan besegrade planenligt Falun i hemmaborgen och har två starka femmor som går väldigt bra just nu. Det känns som att laget har lite mer stäm och är mer ihopspelat än Sirius och det tror jag avgör här. Bortalaget vinner en målsnål och jämn tillställning med 1-3 efter ett sista mål i öppen kasse.

Daniel Stenlund och hans Sirius kliver in i slutspelet först nu. Foto: Eva Ohlström.

Karlstad IBF Ungdom – Lillån IBK 1

Kommentar: Två lag som jag inte hade vidare från omgång 1. Lillån imponerade med en klar seger över Järfälla borta, medan Karlstad avgjorde på övertid mot Bele Barkarby. Jag ska faktiskt erkänna att detta möte är det möte jag har minst koll på då jag inte sett lagen i år, men det har ju varit jämna matcher mellan lagen i gruppspelet. Är det tredje gången gillt för Lillån? Nej jag tror Karlstad har mer i sig och vinner med 6-4.

Djurgårdens IF IBS – Linköping FBC 1

Kommentar: Båda dessa lag borde faktiskt få en biljett till innebandyfesten enligt mig. De håller definitivt topp-8 klass och det är lite synd att man möts redan nu. Djurgården var ju riktigt illa ute i sextondelsfinalen och det krävdes en bragdvändning mot Örebro. Linköping vann planenligt mot Åkersberga och kommer kunna hålla jämna steg med hemmalaget här. Ställer mig lite frågande till hur Djurgårdsspelarna tacklat misslyckandet i SSL-kvalet? Kan det påverka de bästa spelarna negativt? Nja, jag tror de faktiskt är mer motiverade än någonsin och tar hem detta med en 8-6 seger efter en spännande och fartfylld match.

Nykvarns IF – Salems IF/Telge SIBK 2

Kommentar: Precis som ovanstående lag så bör båda dessa lag vara med på innebandyfesten enligt mig. Salem körde över Norrköping fullständigt i sextondelsfinalen. Ett Norrköping som Nykvarn hade stora problem med i sista omgången av grundserien. Salem har även dom kvalat till SSL men var inte riktigt lika förhandstippade som DIF. Laget besitter ju massor av kvalité och även om Nykvarn är hemmastarkt och är oerhört skickliga så kommer bortalaget vinna denna match. Hampus Ahrén visar att släkten är värst och sätter dit 5-7 i öppet mål i slutminuten.

För Nykvarn väntar nytt tufft motstånd, denna gången mot Salem/Telge. Foto: RG Innebandyfoto.

Pixbo Wallenstam IBF – Partille IBS 2

Kommentar: Pixbo fullkomligt krossade Lerum i sextondelsfinalen och känner nog att man har vind i seglen. Thurén/Björsander stod för 9 poäng tillsammans och det är spets som det här som behövs i dessa matcher. Partille slog Lindås med nöd och näppe i en, enligt rapporterna, helt fantastisk tillställning. Med sin tunna trupp har man gjort fantastiska framsteg även i år och när någon har en sämre dag så kliver andra fram. Jag tror just jämnheten blir nyckeln för Partille åttondelsfinalen. Pixbo tar ledningen tidigt men Partille äter sig in i matchen och Bodenmalm avgör på att skott utifrån i mitten på 3:e perioden till 3-4.

Jönköpings IK – Åstorp/Kvidinge IBS 2

Kommentar: Hallå?! Varför fick vi SM-finalen redan i åttondelsfinalerna? Lite så är känslan faktiskt. Men herregud vilket möte! Regerande mästaren JIK gick vidare på straffar från sextondelen mot ett frenetiskt kämpande Lockerud. Åstorp å sin sida hade nästan lika tufft mot Warberg och tog en uddamålsseger. Båda dessa lag är otroligt skickliga på att vinna de jämna matcherna och det kryllar ju av matchvinnare hos båda. Jag hade kunnat skriva en hel uppsats om detta möte, men får hålla mig till det viktigaste. Jag känner nog ändå att Åstorps moraliska seger mot Warberg gör laget starkare än JIK, som säkert trodde man skulle få en behagligare resa i sextondelen än man fick. Det är ju egentligen omöjligt att tippa detta, men magkänslan säger att Åstorp vinner med 3-5 tillslut efter sista i öppen kasse. Åk till Jönköping och se matchen om du bor i närheten!!

Det satt långt inne, men efter straffar vann JIK mot Lockerud. Nu väntar ny match på hemmaplan, denna gången mot Åstorp. Foto: Mats Roman.

Kalmarsund Ungdom/Färjestaden Ungdom – IBK Vöikers 2

Kommentar: Både jag och Rasmus fick äta upp våra tips när vi trodde på FCH mot Kalmarsund i sextondelen. Oj så fel vi fick. Kalmarsund skickade en tydlig signal till övriga Sverige att man inte tänker missa Innebandyfesten och nu får man dessutom chansen att spela inför en förhoppningsvis fullsatt Färjehallen på Öland. För motståndet står Vöikers som de flesta haft som favorit att nå Innebandyfesten. Man gjorde ingen besviken i sextondelen och slog Skurup relativt enkelt på hemmaplan. Nu väntar ett ovisst möte mot en underdog som älskar läget. Vöikers har vunnit båda mötena i grundserien och gör det även här, men inte så lätt. Det blir målsnålt, matchen går till sudden där Jesper Mattsson sätter 2-3 till Vöikers.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar