JAS-bloggen
Intervjuer

En av storfavoriterna kunde inte försvara guldet

När det blev klart att juniorallsvenskan skulle spelas även på DJ-sidan, så var Hagfors ett lag som många säkerligen skrev upp direkt som förhandsfavorit. Resan fick dock ett hastigt slut då man efter att ha kvalificerat sig för slutspelet från den tuffa C-gruppen, förlorade mot Nacka. Lagets målvakt, Isabell Lidbrand, säger följande.

Förlust mot Nacka, vilket blev årets sista i JAS. Dina tankar lite kort kring den matchen, vad hade ni behövt göra bättre för att nå nästa runda?

För min egna del har jag svårt att sätta mig in i hela matchsituationen på samma sätt som dem andra tjejerna. Jag personligen har dragits med en kvarvarande hjärnskakning och fick oturligt nog stå över. Matchen var väldigt jämn och höll en hög standard med mycket fart. Så fort vi drog ifrån så kom Nacka igen. Det var riktigt nervöst från sidan och det kunde ha slutat hur som helst. Vad jag tycker vi skulle ha gjort bättre var just förberedelserna. Våra tränare hade åkt iväg till Stockholm och ”scoutat” Nacka. Detta gjorde att vi själva la mycket fokus på hur just dem spelade, vilket jag tror ledde till vår undergång. Om vi ser tillbaka till tidigare spel i JAS och framför allt under fjolåret så fokuserade vi bara på vårt eget spel och tänkte inte så mycket på vilka som stod på andra sidan planen.

Under fjolårssäsongen så tog ni guld i F16 och sågs därför som en av favoriterna i årets JAS enligt många. Vad hade ni själva för målsättningar med årets säsong? är det ett misslyckande?

Vår målsättning var ganska snabbt att vi skulle ta oss till innebandyfesten och försöka försvara vårt guld. Vi förstod allihop att det var en lång väg dit, men vi visste att vi hade kapacitet för att ta oss hela vägen. Så absolut känns det lite som ett misslyckande , iallafall från min egna sida.

Ni hamnade i en otrolig tuff grupp, där ni ändå lyckades gå vidare. Tog det tuffa gruppspelet ut sin rätt eller tycker du att det var bra med den typ av uppladdning inför slutspelet?

Vi hade det riktigt tungt under första halvan av JAS serien där vi hade tre oavgjorda och en förlust. När vi sedan fick storstryk borta mot Lockerud med 10-3 såg det riktigt mörkt ut. Men vi lyckades vända serien och vann sex raka matcher. Med lite flyt blev vi bli tvåa i tabellen. Jag har pratat med vissa av mina lagkamrater och många av dem är väldigt trötta efter att ha spelat i dubbla serier under hela säsongen. Det kändes lite som att vi äntligen kunde slappna av och fokusera framåt mot innebandyfesten, men någonstans på vägen verkade det lite som att vi tappade fokus och underskattade Nacka.

Om vi ser till hela JAS-säsongen, vad är du mest nöjd med, både lagmässigt, men även för egen del?

Det känns ganska tungt nu att sitta och säga att man är nöjd över säsongen. Men jag är ändå väldigt imponerad över att vi som sagt lyckades vända serien efter den tunga förlusten mot Lockerud. Just då kunde jag knappt drömma om att vi ens skulle ta oss till kval. Uppförsbacken var enorm i början av andra halvan av serien. För min egna del har jag haft lite otur den här säsongen med sjukdomar, operation och en kraftig hjärnskakning. Men jag är väldigt nöjd över att jag ändå har lyckats såpass väl under seriespelet i JAS och inte gett upp hoppet om att försvara guldet. Jag vill som vanligt skicka ett extra tack till min målvaktstränare Stefan Lindberg som alltid vänder det onda till min fördel och får mig att prestera på topp oavsett vad. Jag hade inte varit den målvakten jag är idag utan honom.

Vilka tror du blir favoriter på Innebandyfesten i april?

Jag tror på att antingen RIG eller Pixbo kommer ta hem segern. Men jag skulle heller inte förvåna mig om någon ”underdog” skrällar och vinner guldet.

Nej, det blev inget guld för Hagforstjejerna denna gången. Foto: Peter Persson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar