JAS-bloggen
Intervjuer

Slutspelseran fick ett slut: ”Självklart ett misslyckande”

Hagfors har under de senaste åren haft en fin tradition i Juniorallsvenskan på pojksidan. Hela fem år i rad har man nått slutspelet, där man samtidigt vunnit gruppen och man har även befunnit sig på Innebandyfesten. I år placerades man in i E-gruppen, där det dock blev respass i gruppen då Lillån, Karlstad och Örebro tog slutspelsplatserna. – Ja självklart så är det ett misslyckande med tanke på att våran målsättning var att gå till slutspel. Det där med att jämföra med andra årskullar och att vi inte missat slutspel på många år är för mig ganska irrelevant. Varje år så är det ett nytt lag som ska pusslas ihop och nya motståndare som ska besegras och just detta år så anser jag att topplagen i våran grupp höll bättre klass än vad dom gjort tidigare år. Jag tycker väl att vi fick ihop det prestationsmässigt under första halvan av serien och ligger på en delad förstaplats när serien vänder, säger lagets tränare, Marcus Pontusson som även spelar i klubbens A-lag med många av talangerna.

Ja under hösten så såg det positivt ut, men när gruppspelet vände så var det en match som blev ödestigen, en förlust på hemmaplan, som var lagets första på 25 matcher på hemmaplan i just Juniorallsvenskan. – Vi har ett riktigt bottenskrap när vi torskar mot Arboga hemma under andra halvan av säsongen och känslan är väl att vi aldrig orkar resa oss nog mycket för att ta igen det poängtappet. Vi kastar om lite i kedjorna och försöker hitta en bra känsla inför dem två sista omgångarna som spelas med kniven mot strupen mot Karlstad och Lillån. Tyvärr förlorar vi med uddamålet mot Karlstad efter en bra prestation som vi borde fått med oss poäng från, och då hjälpte det inte att vi vann mot Lillån med 8-4 i sista matchen.

Vi i klubben har haft många år i JAS där vi haft marginaler med oss för att ta oss långt, detta år gick dom emot oss. Sådan är idrotten.

Hagfors får därmed se årets slutspel från läktaren och istället satsa på nästkommande säsong, där man dock tappar en stark kull med spelare födda 1997. – Nästa säsong så hoppas jag att Hibs jas-lag får revansch, blir jag kvar i klubben som spelare nästa säsong så kommer jag även fortsätta med att träna jas-laget nästa säsong, så ser upplägget ut nu. Klubben prioriterar JAS-laget väldigt högt med tanke på vårt innebandygymnasium här i Hagfors och jag är helt säker på att Hagfors IBS kommer skörda framgångar på juniorsidan inom en snar framtid igen.

– Ett litet problem under hela säsongen har väl varit att alla spelare har nästan alltid varit godkända och spelat bra efter sin kapacitet. Men det har sällan varit någon spelare som kommit upp på någon MVG nivå om du förstår vad jag menar. Dock så märker man att Ali (vår målvakt) växte fram i dom viktigaste matcherna och visade att han har en väldigt hög högstanivå.

På hemmaplan så fick rödklädda Hagfors med sig en poäng mot Örebro. På bortaplan var det dock tuffare, där laget förlorade. Foto. Malin Lundmark.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar