JAS-bloggen
Intervjuer

Nådde Festen efter sudden: ”Vana att vara underdogs”

Nacka Wallenstam slutade på en andraplats i B2-gruppen efter seriesuveräna Huddinge, men ändå med en god marginal ner till tvåan, Nykvarn. I helgen ställdes man mot Hagfors som många säkerligen hade som favoriter sett till föreningens fina facit under fjolåret. –  Eftersom vi är ett lag med allt från 98:or till 02:or, är vi vana med att ses som underdogs så det enda vi tänkte och sa ,var att vi har allt att vinna så vi ska bara gå in och göra vårt och se hur långt det räcker, säger Nackas Denise Bruce till bloggen.

Hagfors var dock i ledningen stora delar av matchen och man hade 7-5, när lite mer än hälften av den tredje perioden var spelad. Rättvist sett till matchbilden? – Jo men det tycker jag ändå faktiskt. De skapade någon mer målchans än oss och var snäppet vassare i sina avslut vilket resultatet visade! Så på så sätt tycker jag att det var ganska rättvist.

Nacka gav sig dock inte och när man fick ett powerplay i slutet av den tredje perioden, då kom kvitteringen genom Felicia Saving. Då återstod enbart 1,5 minut kvar av matchen. – Vi kände att vi skapade och hade orken så det vara bara att ge allt tills signalen gick och sen ladda om inför sudden!

En förlängning stundande med andra ord, ett speciellt scenario i dessa sammanhang då mycket står på spel och det gäller att hitta rätt balans mellan att våga riskera och samtidigt inte bjuda motståndet på något gratis. – Vi fick ju börja med powerplay så det var skönt, men riktigt nervöst då ett mål innebar antingen festen eller ute. Vi sökte mycket skott och körde bara vårt spel utan att ta för stora risker, vilket lönade sig till slut.

Ja det blev alltså Nacka som vann till sist och kvalificerade sig för Innebandyfesten. Matchvinnare? Det var Bruce själv som gjorde det avgörande. – Kommer knappt ihåg själv! Men tror det var så att det var lite grötigt på våran planhalva och sen kommer bollen ut på högerkanten där jag är först på bollen. Tycker mig förbi deras center och sargen, trampar in i slotten och bara skjuter!.Helt på chans, men det lönade sig så det var riktigt skönt att få sätta den!

Det blev till sist vitklädda Nacka som drog det länga strået. Foto: Peter Persson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar