JIK vidare efter stor straffdramatik

Jönköping besegrade Lockerud under gårdagen efter stor dramatik. Matchen gick till straffar, där Jonas Wängefors blev matchvinnare med sina räddningar, samt Emil Nilsen, som satte den avgörande straffen. Såhär säger Wängefors själv efter matchen.

”Matchen börjar med att vi direkt tar hand om spelet och där vi även får en 2-0 ledning efter cirka fyre minuter. Sen så reducerar Lockerud snabbt därefter och det var vi väl inte beredda på efter den bra starten vi fick. Sedan så får vi en dipp där dom gör 2-2 i boxplay och så gör dom 2-3 några minuter innan första perioden är slut.

. I andra perioden så trummar vi på rejält och skapar fram väldigt många chanser. Andra perioden vinner vi med 2-1 där Filip Åkerblom kvitterar till 4-4 då vi hade ett 5 mot 3 powerplay dryga 5 minuter innan periodpaus.

I tredje perioden så var det relativt jämnt med målchanser. 12.44 in i sista så fick Lockerud en utvisning och det tog vi vara på då Simon Hedin tryckte in 5-4. Strax därefter så tycker jag att Simon Hedin får en väldigt billig utvisning då han åker ut för slag. Lockerud tar även dom vara på sitt powerplay och kvitterar till 5-5. Matchen går alltså till förlängning där båda lagen gick för ett avgörande. Men ej något mål i förlängningen så matchen fick avgöras på straffar och där så drar vi det längsta stråt och Emil Nilsen fick avgöra i den femte och sista straffomgången.”

Det blev till sist Jönköping som fick fira. Foto: Mats Roman.