JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från dagens HJ-segrare

En galen söndag till ända, där man tråkigt nog inte kunnat följa alla matcher, vilket hade varit roligt. En match sågs på plats, en via livesändning. Förhoppningsvis ligger nästa omgång lite mer utspritt och livesänds så man kan se fler matcher! Här har ni kommentarer från några av spelarna i de lagen som under dagen avancerade till nästa runda.

Carl Harysson, Lillån: I början av matchen kändes det som att vi satt kvar i bussen. Simon Lindkvist rädda oss en del under perioden. Inför andra pratade vi om att släppa alla nerver och bara köra, vi hade inget att förlora. I andra tog vi över mer och mer. Vi vinner perioden med 3-2 och det känns som att vi har övertaget inför sista. Den sista perioden vinner vi med 5-1, det var inget snack om saken. Det kändes kontrollerat och det kändes som att dom blev trötta, men vi hade fortfarande energi kvar. Att vi får möta Karlstad ser jag bara som positivt! Vi har möts två gånger i år och det har varit jämna fighter, dock har det slutat med uddamåls förluster för oss. Dom är favoriter och vi har inget att förlora så det är bara att tuta och köra!

Kasper Broby, RIG Umeå: Vi följer våran gameplan hela match igenom. Dom får göra 0-1 relativt tidigt och snabbt därpå fick Sandviken en 5 minutersutvisning som vi förvaltar ganska bra med 2 mål. Sen i två resterande perioder öser vi på och gör de vi ska. Nu väntas Hagunda i 8-del och det ska bli fantastiskt roligt!

Simon Gustafsson, Hagunda: Första perioden börjar Umeå City helt klart bäst, de skapar ett riktigt bra tryck på oss men vi lyckas stå emot. Vi växer in i matchen allt eftersom och efter 18.31 spelade sätter Alexander Spinord sitt patenterade dragskott från halvplan.

Period två är ganska mycket fram och tillbaka. Efter 3.09 gör Umeå 1-1 (eller egentligen är det vår käre Albin som sparkar in bollen i mål), men sedan efter målet reser vi oss och Felix Abrahamsson trycker dit en retur efter 5.49 spelade. Mindre än minuten senare sätter samma person 3-1 målet iskallt på straff. Umeå City ska dock komma att ta över perioden helt och får helt rättvist in 3-2 målet i PP med 45 sek kvar av perioden.

Även tredje perioden börjas bäst av Umeå och de får in 3-3 redan efter 53 sekunder spelade. Nu hade vi en tung period framför oss där Umeå faktiskt har ett riktigt bra tryck på oss. Men vår målvakt, Philip Eriksson gör en makalös insats idag och när till och med undertecknad är villig att täcka mycket skott så ska det bara bli vinst. Värst var väl kanske Robin ”tanken” Holmqvist som täckte 100 skott bara i 3e perioden. Efter 5.40 gör Felix sitt tredje mål och han lyckas även göra det fjärde mindre än 2 minuter efter .Umeå får dock in en reducering till 5-4 men vi replikerar fort med både 6-4 och 7-4. Sedan får vi två utvisningar men vi lyckas hålla emot och istället sätter undertecknad 8-4 i tom kasse efter att Charlie Eklund jobbat fram bollen på ett fint sätt. Sammanfattningvis så speglar kanske inte 8-4 matchen men vi har en grym målvakt idag och det kändes som vi ville vinna mer. Våra tränare hade gjort ett bra jobb med att scouta motståndet och till slut tycker jag ändå vi vinner rättvist.

Erik Oscarson, Vöikers: Vi startar matchen på bästa tänkbara sätt när skjutglada Isac Adolofsson sniprar upp ett dragskott i bortre X. Jag tycker sedan att vi till stor del äger första perioden. Innan paus lyckas vi även göra ett till mål i PP. I andra perioden gör dem ett tidigt mål men vi kommer tillbaka och dunkar upp 3-1 och 4-1 på 15 sekunder. Psykologiskt fördel Vöikers? Ja tack, dock tycker jag att vi slarvar i vissa delar av andra. Under början av tredje perioden gör dem två snabba kassar pga att vi slarvar. Det gör att vi bjuder in Skurup i matchen. I några minuter får dem en energiboost men vi lyckas få in både 5-3 och 6-3. Med fyra minuter kvar av matchen plockar dem målvakten vilket inte ger dem den utdelningen dem vill ha utan vi gör istället tre mål och dem ett. Matchen slutar 9-4 till oss som får hoppa vidare en annan dag. Jag vill även tillägga något som många oftast glömmer i innebandy. Domarparet under matchen gjorde en mycket bra match.

Fabian Hansson, Åstorp: Inför matchen var vi medvetna om att det skulle bli en hård och intensiv match men oavsett så var laget hur taggade som helst. Det var skönt att första slutspelsmatchen var på hemmaplan och ett stort plus var att det var mycket publik på läktaren.

Det var inte den bästa tänkbara starten vi fick i första perioden då Warberg var effektiva och gjorde två snabba mål. Annars tycker jag att vi började matchen med ett bra tempo och för stunden blev vi väldigt lättade då vi reducerade väldigt snabbt och gjorde tre snabba mål. Matchen var väldigt intensiv och jämn och Warberg lyckades göra ett sent mål i första perioden. De hade mycket boll i andra perioden och vi låg väldigt bra till i defensiven samtidigt som vi tyvärr slarvade lite i offensiven.

Sista perioden gjorde vi ett väldigt snabbt mål vilket resulterade i en ledning på 5-3 för vår del. Därefter stod matchen och vägde lite, det kom många olika lägen från både Warberg och från vårt håll. Dock tycker jag att vi tog över tredje perioden, vi skapade många bra lägen men fick ingen riktig utdelning. Sammanfattningsvis så tycker jag att vi var det starkaste laget. Simon gör också en bra match med många avgörande räddningar.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar