JAS-bloggen
Intervjuer

Målvaktfokus inför Åstorp-Warberg

Åstorp står som hemmalag under morgondagen i en av alla slutspelsmatcher, när man tar emot Warberg. Lagens burväktare, Simon Ivarsson och Agaton Kruners, är två spelare som kan få nyckelroller i denna tuffa fight. Såhär säger de inför.

Er match känns på förhand som en av de hetaste. Tycker ni att själva att det är något med detta mötet som gör det lite extra speciellt?

Simon: En sak som gör att detta mötet känns väldigt speciellt är ju först och främst att de är två mycket bra lag som möts och även att vi stött på varandra i de två föregående åren i JAS.

Agaton: Ja det är la lite extra just för att vi har mött varandra i gruppspelet det senaste åren men denna gången gäller det en plats om fortsatt spel i juniorallsvenskan.

Ni har ställts mot varandra tidigare i gruppspelen, denna gången i slutspelet. Vad vet ni om era motståndare?

Simon: Verkar som detta är en annorlunda upplaga av Warberg om man jämför med lagen vi mött föregående år. Litar på att våra tränare har gett oss de direktiven som behövs.

Agaton: För mig är detta första gången jag är med och spelar mot Åstorp/Kvidinge och ja det är väll klart att man har lite koll på några av dom, men annars så vet vi inget speciellt om dem.

Vad kommer ni lägga fokus på för att kunna ta tre poäng?

Simon: En klyscha är ju ”spelar vi vårt spel vinner vi”, tror den kan bli lite extra viktig i just denna matchen.

Agaton: Vi kommer fokusera på vårt eget spel och på oss själva som vi hade gjort inför vilken match som helst.

För er som målvakter, blir det mer nervös i slutspelet då ni axlar en ganska utsatt position?

Simon: Alla spelar är nog ganska nervösa inför en så här viktig match. Men de e klart man känner sig utsatt, misstagen hos en målvakt kan oftast bli mycket mer avgörande om man jämför med en utespelare.

Agaton: Detta är mitt första slutspel i juniorallsvenskan så det är klart man är nervös men jag tror att vi målvakter kommer vara minst lika nervösa som våra utespelare så det känns inte som något speciellt.

Vem i bortalaget blåser ni ett mål på helst?

Simon: Har inte så bra koll på Warberg att jag kan peka ut en specifik spelare, men alltid kul att blåsa någon på ett mål.

Agaton: Har inte så stor koll på deras spelar så kan tyvärr inte svara på den frågan.

Simon Ivarsson får en viktig roll i Åstorps bakre led, ett lag som ofta annars hyllas för sin offensiva innebandy. Foto: Thomas Wiphagen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar