JAS-bloggen
Intervjuer

Kan Lockerud göra det igen? – JIK söker revansch

Jönköping tog dubbla guld under Innebandyfestens avgörande när det begav sig senast i Kalmar. Nu är man klara för slutspel på nytt, även om starten var tuff i årets gruppspel, där man bland annat förlorade mot Kalmarsund och Hovslätt. Efter det växlade man upp och vann gruppen tillslut. – Ja, det är klart att det fanns tider när man var orolig när vi tappade poäng på poäng. De hann gå en del tankar genom huvudet om vilket fiasko det hade varit och missa slutspel och så vidare. Att vi har en svajig inledning verkar vara lite halvt återkommande i JIK-jas. Minns att när 95orna var äldst gick vi vidare på målskillnad och senare kom tvåa. så det är något med JIK-jas och svajiga inledningar, men svårt att peka ut riktigt vad, säger Filip Åkerblom till bloggen.

Åkerblom har fått testa på spel som back en hel del i allsvenskan. Foto: Mats Roman.

I den första rundan stöter man på Lockerud, det enda laget som lyckades slå Jönköping under fjolårets guldsäsong, då i gruppspelet. –  Har inte så mycket minnen av den matchen, mer än att vi gjorde vår absolut sämsta match för säsongen. Vi spelade nonchalant och var inte ödmjuka nog, samtidigt som Lockerud gjorde det väldigt bra. I år möts vi i ett slutspel och då är det helt andra förutsättningar, vi känner oss redo!

Hur kommer ni inleda matchen för att få matchbilden så som ni vill?

– Vi kommer egentligen försöka trumma på som vi brukar göra och få matchen dit vi vill, där vi kontrollerar tillställningen.

Vem kommer kliva fram och avgöra denna match om det skulle bli en jämn tillställning?

– Tror att vår kapten Otto Weidman som placerade sig högt i poängligan kliver fram och levererar när det behövs!

Otto Weidman, spelaren som Åkerblom tror kliver fram. Foto: Mats Roman.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar