JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Åkerlund/Erickson: ”Vi har JAS stabilaste backpar”

Gamla Stan missade slutspelet under den förra säsongen, då Dalen och RIG Umeå tog platserna. Denna gången tog man andraplatsen och ställs därmed mot Falun i första rundan. Anton Åkerlund och Erik Erickson säger följande inför dagens match.

Första rundan i playoff. Var det en målsättning att komma såpass långt och hur ser målsättningen ut nu?

Anton: Vi har egentligen inte pratat så mycket om nån specifik målsättning, men givetvis var alla i laget inställda på att vi skulle ta oss till slutspel. Nu när vi väl är här går man ju för att vinna varje match man ställer upp i.

Erik: Ja, målsättningen för hela säsongen har ju såklart varit att gå hela vägen till innebandyfesten. Sen har vi även haft delmål som t.ex att gå till första playoff rundan! Nu när vi väl har kommit hit försöker vi självklart att vinna match för match.

Ni har figurerat i två olika grupper, A och B. Om ni tittar på er motståndares grupp, vad tror ni den höll för kvalité jämfört med er egen?

Anton: Väldigt svårt att säga, känslan är väl att deras grupp var lite jämnare än våran, där kunde nästan alla lag slå alla. Våran hade 3 ganska tydliga topplag och jag tror att topplagen i grupperna är jämbördiga.

Erik: Jag tror ändå att båda grupperna höll samma nivå. Den ända skillnaden var väl att våran grupp var en aning jämnare grupp än deras. Men jag tror att topplagena i båda grupperna håller samma nivå!

Just den här matchen, vad kommer den ha för karaktär och hur kommer den se ut?

Anton: Jättesvårt att säga, två lag som aldrig mött varandra i en helt avgörande match brukar bli lite avvaktande. Skulle tippa att det blir så även här, kontringar kommer förmodligen vara nyckeln för det lag som vinner.

Erik: Jag skulle gissa på att det kommer vara en ganska avvaktande match inledningsvis i och med att ingen av lagen har nån aning om den andra. Men ju längre matchen går kommer tempot att höjas och förhoppningsvis tuffare. När de gäller bollinnehav blir de nog jämt hela matchen. Det kommer bli en tuff match!

Vad ser ni att ni har för styrkor i laget som era motståndare kanske saknar och därmed ger er en fördel?

Anton: Som sagt eftersom jag aldrig mött Falun så är det svårt att säga vad vi är bättre än dom på, men vi vet att vi är riktigt kontringsstarka och sen har vi ett av JAS stabilaste backpar i Oskar Tafvelin och Philip Sandström som knappt gjort ett misstag på hela säsongen och därför vinner vi idag.

Erik: Den största styrkan i vårt lag är att vi har en bred trupp som håller en väldigt hög nivå. Jag vet ingenting alls om Gamla Stan, utan vi ska försöka hålla boll och göra det vi är bra på!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar