JAS-bloggen
Intervjuer

Säker seger i första rundan: ”Kan förbättra vår effektivtet”

Pixbo slog Lerum med stabila 10-2, i en match där man på förhand sågs som den stora favoriten. Inte en helt lätt sits att hantera, då det medför en viss press. – På träningarna innan matchen så brukar vi lira rätt mycket matchspel så man kommer in i det och blir ”go”, sen så har vi en jäkligt bra sammanhållning som gör så att vi vill kriga för varandra hela tiden! Det tror jag är våran nyckel, säger tvåmålsskytten Sebastian Gustafsson till bloggen.

Pixbo tog ett tidigt grepp och hade en 3-1 ledning redan efter den första perioden, där Lerum bland annat misslyckades i powerplay två gånger om. Bättre utdelning där och matchen kunde fått en annan karaktär. – Självklart, om Lerum hade fått in två bollar i powerplay så hade det blivit en allt jämnare match skulle jag absolut tro.

I slutet av den andra perioden gjorde man 5-2, när Anton Björsander gjorde sitt andra mål. – Matchen kändes väl avgjord när vi satte 5-2 målet, men inget är avgjort förens vi står i finalen!

Vad tar ni med er från segern och vad kan ni förbättra?

– Vi tar med oss våran kämparglöd som vi har genom hela matchen och att vi fortsätter kriga på när vi leder ända in i slutet. Vi kan förbättra våran effektivitet när vi har lägena att sätta dit bollen.

Nu kommer man i nästa runda möta vinnaren mellan Partille och Lindås, en match som avgörs under söndagen. – Partille och Lindås är två starka lag. Jag skulle nog vilja möta Partille efter som man känner väldigt många där och det kan bli lite gött hets då. Alltid skönt att få slå dom som man känner också ;).

Albin Thurén (nummer 72 och lagkapten), stod för fyra poäng i segern. Foto: Christofer Axelsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar