JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Hasser/Zetterström: ”De vet om att de är favoriter”

Linköping hade chansen att ta förstaplatsen i F-gruppen, men fick till sist nöja sig med en andraplats. Det gör nu att man ställs mot Åkersberga från C-gruppen i den första rundan. Åkersbergas Daniel Hasser och Linköpings sniper, Adam Zetterström, säger såhär inför fighten.

Första omgången i slutspelet mot en någorlunda ny bekantskap. Har ni någon koll på ert motstånd och vad ni förväntar er?

Daniel: Jag har inte speciellt bra koll på Linköping. Känner igen några namn och vet att de har några riktigt duktiga 99or bland annat, men vet inte mycket mer än så.

Adam: Jag har ingen koll på Åkersberga, jag har aldrig mött dom eller sätt dom spela men jag har hört av andra att dom ska vara tuffa att möta så förväntningarna är ändå att det blir en rolig men tuff match.

Ni båda spelade i två grupper som nästintill in i slutskedet (åtminstone C-gruppen), var jämna och flertalet lag slogs om slutspelsplatserna. Ser det ni som någon fördel att ha haft ett såpass jämnt gruppspel inför slutspelet?

Daniel: Tror det kan vara lite positivt att kliva in i ett slutspel med några tuffa matcher bakom sig där det har gällt mycket. Dock ingen större fördel då jag tror att det varit liknande i de flesta grupperna.

Adam: Jag känner att båda har en liten fördel av att det var så jämt för båda lagen kommer från ett tufft gruppspel så troligtvis så är alla på ett riktigt spelhumör.

Just den här fighten, vad tror ni kommer avgöra den?

Daniel: Svårt att säga vad som kommer vara avgörande. Men förhoppningsvis så kan en bra inställning från vår sida + hemmaplan avgöra.

Adam: Jag tror allt handlar om vilja i denna match, vilka som verkligen vill gå vidare till nästa omgång!

Ser ni själva någon favorit i matchen, eller är det heljämnt när ni kliver in i matchen?

Daniel: Linköping är favoriter och det tror jag dom vet om. Vi kliver in som underdogs och har absolut ingenting att förlora!

Adam: Jag säger att det är helt öppet, vi har inte så mycket koll på motståndet i denna match så allt kan hända.

Zetterström (nummer 10), är en av de viktigaste offensiva spelarna i Linköping. Foto: Ulrika Lindström.

Kan något av dessa lagen ta sig till Innebandyfesten? Var på plats du med och boka ditt hotell idag!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar