JAS-bloggen
Intervjuer

Tvingas tillbaka till sin gamla klubb inför slutspelet: ”Förjävligt”

Daniel Dolph valde inför den här säsongen att fortsätta sina studier på NIU-gymnasiet i Falun, vilket gjorde att han lämnade Åkersberga och istället blev Falunspelare. Där har det blivit fem poäng i gruppspelet och även spel i division fyra samt division två. Nu står det dock klart att Dolph kommer representera sin gamla klubb Åkersberga i JAS-slutspelet efter ett par konstiga händelser. – Allting grundar sig i att jag bytte från NIU Falun till Hagströmska gymnasiet Falun. Och när man avslutar sina studier på NIU så skrivs jag tillbaka till min moderklubb (Åkersberga) från Falun. Men övergången från IBF Falun U till Åkersberga gjordes den sju mars, och då är övergångsfönstret stängt, nu säger förbundet att dem inte kan skriva tillbaka mig till IBF Falun u för att Övergångsfönstret är stängt, därför kommer jag att spela JAS-Slutspelet med Ackers. Bedrövligt att inte lägga ner tid på ungdomar, säger huvudpersonen själv till bloggen.

Bytet mellan de två skolorna gjordes kring den 20 februari, och tanken var självklart att Dolph skulle slutföra säsongen i Faluntröjan. – Om en övergång görs den 7 mars till ”Ackers” måste jag ju kunna skrivas tillbaka också?

Åkersberga möter Linköping i slutspelet och tränarduon Werner/Karlsson får nu alltså in Dolph i truppen. – Jag har haft kontakt med JAS tränarna där och dom tar emot mig med öppna armar, dom vet vad jag går för.

Hur svårt är det att komma in såpass tätt inpå slutspelet?

– Jag tycker det är förjävligt (ursäkta språket) att inte få spela slutspel med Falun som jag har spelat med under säsongen men det finns positiva saker i detta oxå bl.a att jag får spela med mina f.d lagkamrater, vi känner varandra väll så det ska bli väldigt kul.

Vad hoppas du kunna få nå i Åkersberga, både lagmässigt och för egen del?

– Jag tror jag kan tillföra en förstärkning i både försvar och offensiv, jag ser mig själv som en tvåvägsspelare med en bra fysik, det är mitt första JAS slutspel så det kommer bli en bra lära oxå.

Dolph som spelat hela gruppspelet i Faluns tröja, får nu återvända till Åkersberga. Foto: Jan Persson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar