JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Salomonsson/Ström: ”Kan bjuda på zorro”

Idag inleds slutspelet där Pixbo står som hemmalag och tar emot FBC Lerum, trean från H-gruppen. Emil Salomonsson och Erik Ström säger följande inför matchen.

Första matchen i playoff. Har ni lagt någon större vikt vid vad det blev för lottning, eller är det enbart fokus på just slutspelskaraktären?

Emil: Nej det har vi inte gjort. Vår grupp var ju så jämn in i det sista, så vi var beredda att möta vilket av de tre lagen som helst.

Erik: Det var ju mycket snack innan det blev helt klart vem vi skulle få från grupp I. Men när det väl blev klart vilka vi skulle få, så var det inget mer med det utan bara fokus på slutspel.

Ni har spelat i två olika grupper, men tillhör ändå samma distrikt. Hur bra koll har ni på motståndet ni möter?

Emil: Jag har faktiskt i princip noll koll på Lerum.

Erik: Det klart man har koll på hur det går för dem andra göteborgslagen. Sedan såg jag även division ett derbyt mellan Partille och Pixbo där inprincip hela Pixbos JAS lag spelar, så lite kolla har man allt.

Sett till hur gruppspelet såg ut, så håller nog många Pixbo som favoriter i den här matchen, även bloggen. Anser ni själva att ni känner er som favoriter/underdogs i den här matchen? En sits ni trivs med?

Emil: Det är svårt att inte känna sig lite åt favorithållet när de flesta som sagt tycker detta. Men vi vet att Lerum är ett bra lag och går verkligen inte in med den inställning att vi är favoriter, utan tar det som vilken match som helst. Dessutom är de slutspel där allt kan hända.

Erik: Förstår att man har Pixbo som favoriter när dem vinner en svår grupp där även Warberg och Lindås spelade. så absolut, vi är underdogs och det vet vi. Men vi trivs med att var det oxå.

En potentiell matchbild. Hur kommer den se ut och utveckla sig?

Emil: Jag tror vi kommer ha mycket boll och styra spelet. De kanske gör mål på någon/några kontringar men jag tror vi kommer ha kontroll på matchen från start till slut.

Erik: Jag tror att Pixbo kommer föra matchen från och till. men att vi kommer ha stunder där vi också har matchen . Därför kommer matchen avgöras i tredje perioden, där det laget som vågar mest vinner.

Varför ska publiken ta sig till Mölnlycke under torsdagskvällen och se er lira?

Emil: Eftersom det är en slutspelsmatch mellan två bra juniorlag som kommer bli mycket sevärd. Dessutom kommer Anton Björsander bjuda på Zorro om han är på humör.

Erik: Varför man ska ta sig till Mölnlycke idag, är för jag tror absolut på en rolig match med mycket närkamper och jämn match där ingen kommer vilja förlora och åka ut.

Ett visst favorittryck finns på Pixbos axlar ikväll. Foto: Christofer Axelsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar