JAS-bloggen
Tippningar

Bloggen tippar första rundan i slutspelet

Wikström har sagt sitt, nu ska Sveriges sämsta tippare ge det ett försök, nämligen undertecknad själv. Under föregående säsong så nådde jag förmodligen en procent på 12 ungefär, när det kom till antal rätt, där jag tippade JAS och även SDF-SM. Därmed skulle jag inte rekommendera att ni lastar några besparingar på dessa tipsen. Se det mer som en innebandytokigs tankar och jag hoppas att det även kan leda till lite tändvätska för lagen som inte fått tipsen. Håll till godo! Fetmarkerade lag når nästa runda.

RIG Umeå IBF – Sandvikens AIK

Kommentar: Känns på förhand som en av de klaraste matcherna. Som Wikström var inne på så kan det krocka med Sandvikens allsvenska lag. Gustav Wanke, Filip Lindberg och Linus Lindgren är tre av spelarna som kan missa matchen om det vill sig illa. Sandvikens fjärdeplats i en relativt ojämn B-grupp imponerar inte alltför mycket och RIG ska ta detta ganska komfortabelt. Man verkar fått in sina 99:er bra i laget och Sonidsson/Forslund är en pålitlig poängduo.

Hagunda IF Umeå City IBF

Kommentar: Sjukt oviss match på förhand. Hagunda är ett kontringslag av det jag sett, som gärna överlåter initiativet till sina motståndare och sen hugger när chanserna finns. Umeå spelade i vissa stunder, jämnt med lag som jag anser håller bättre kvalité än vad topplagen i B-gruppen gör. Ett par av spelarna har även börjat växa in ordentligt i division 1-kostymen, något som gör att man lär kunna höja tempot ordentligt. Om man når sin topp så tror jag bortalaget kan få en trevlig hemresa.

Gamla Stan IBK – IBF Falun Ungdom

Kommentar: Casper Backbys medverkan kan bli osäker och även om Backby inte deltagit i lagets samtliga gruppspelsmatcher, så är det självklart ett stort avbräck för laget. Gamla Stan har spelat flertalet jämna matcher under gruppspelet, men segern mot bland annat RIG imponerar. Anton Åkerlund är tokgiftig i dessa sammanhang och är en spelare som kan kliva fram när det behövs. Lär bli en jämn fight, men hemmalaget drar längsta strået till sist.

Karlstad IBF Ungdom – Bele Barkarby IF IBF

Kommentar: Två lag som det inte pratas så mycket om i allmänhet och två lag som inte hör till favoriterna. Karlstad vann E-gruppen och vann en hel del ”rätt” matcher, bland annat sex poäng mot Lillån, samt att man slog Hagfors i näst sista omgången. Barkarby inledde C-gruppen tokstarkt, men efter en mitt i så såg det mörkt ut, där man till sist säkrade slutspelet i sista matchen mot Järfälla. Målkungen Erik Bengtsson, som hunnit med att spela för två JAS-lag, kan vara en joker för bortalaget, som jag tror kan ställa till det för hemmalaget och avancera. Karlstad kommer få stå som favoriter trots allt, frågan är om det är ett scenario som passar dem?

Järfälla IBK – Lillån IBK

Kommentar: Järfälla avslutade gruppspelet på ett mycket imponerande sätt, även om man i sista omgången förlorade derbyt. Lillån har blandat och gett under gruppspelet, men kvalitén finns i laget. Offensivt har man killar som kan leverera, vilket har visat upp sig i ett mer än godkänt powerplayspel där Per Holmblad är ett namn som ligger bakom mycket. Jag tror dock Järfälla med hemmaplansfördelen, hittar den fina formen igen och avancerar.

Djurgårdens IF IBS – IBF Örebro Ungdom

Kommentar: Unga Örebro som i princip enbart har spelare födda 98 och yngre, har verkligen lyckats få ut mycket av sina unga talanger, där flertalet av dem redan nu har allsvensk rutin, där vissa av dem är ordinarie. Firma Embretzen/Lundmark är killarna som ska göra det framåt, där Djurgården har en helt annan bredd och tyngd i laget. Hela truppen är födda 1997 och detta är just ”deras” år, där man ses som en av favoriterna. Tror att Djurgården vinner, men sett till sina matcher, så har det inte varit några storsegrar mot lagen strax nedanför och jag tror även denna fight inte blir något målkalas.

Åkersberga IBF – Linköping FBC

Kommentar: Linköping som har en sjuk svit i division 2 där stora delar av JAS-truppen spelar, har visat goda intentioner under gruppspelet. Man har även förstärkt med tre spelare inför slutspelet, tre spelare som gått in och tagit plats och levererat. Åkersberga har smugit med lite i C-gruppen, men här tror jag Zetterström, Hedberg, Cammerudh och de andra lirarna ser till att lösa en seger på bortaplan.

Nykvarns IF  – Farsta IBK

Kommentar: Underskattade Farsta under fjolåret och det gör jag inte igen. Nu möter man visserligen talangfulla Nykvarn, men ett ganska ungt lag, där man likt Örebro, har sina bästa år framför sig. Kvalitén finns, men jag tror att Farsta hittar den där fina formen igen och avancerar. Man har en vass målvakt, ett stabilt försvarsspel och med förstärkningarna av Schantz/Johansson, så finns det mer spetskvalité i laget.

Salems IF/Telge SIBK – KFUM Norrköping IBF

Kommentar: KFUM, ett hett lag som dragit på sig utvisningar i mängder, men som visat upp en bra boxplaystatistik. Nu tror jag dock inte man har råd med det, då kommer det straffa sig fort. Salems toppar är fler än Norrköpings och att slå Farsta med stora siffror inför slutspelet, imponerar. Tror att hemmalaget kommer dominera matchbilden och det lär spegla sig i slutresultatet.

Pixbo Wallenstam IBF – FBC Lerum

Kommentar: Enligt mig, en av de mest odramatiska matcherna. Pixbo har bättre spets, bättre bredd, fler som kan kliva fram och vann en svår grupp. Lerum har stretat emot Lockerud bland annat, men även haft problem med ett par lag av ganska svag kvalité. En klar hemmaseger borde det bli.

Partille IBS – Lindås IBK/FBC Sisjön

Kommentar: Här smäller det direkt, tråkigt att två lag som båda har kvalité att nå festen, möts direkt, när man ser att vissa andra playoffmöten håller mycket sämre kvalité. Nåja. Partille har en relativt liten, men sammansvetsad trupp och har gått igenom sin relativt svaga grupp, på ett enkelt sätt. Nu gäller det att växla upp, men jag ser ändå att man har bättre kvalité på sina första tio gubbar, än vad Lindås har, där jag räknar med att båda lagen matchar tufft (Partille har knappt något val). Under fjolåret var man underdogs, nu är det en ny sits för Partille, men jag tror att man i denna fight klarar av det.

Jönköpings IK – IBK Lockerud Mariestad

Kommentar: Repris på fjolårets gruppspelsfight, där Lockerud då var det enda laget som slog Jönköping under guldsäsongen. Då, via ett tätt försvarsspel och en duktig målvakt, samt en effektivitet i rätt lägen. Tror på nytt att Jönköping kommer vara spelförande, men denna gången se till att punktera matchen tidigare. Lockerud kan hota, men tror JIK vinner med två-tre bollar till sist.

Åstorp/Kvidinge IBS – Warberg IBF

Kommentar: En match som känns stekhet på förhand. Warberg aspirerade på förstaplatsen i I-gruppen, där Åstorp tog andraplatsen i J-gruppen. Åstorp har nämnts som en av de stora favoriterna till att ta hem guldet, och jag håller dem som favoriter här med. Man lär matcha relativt tufft på två vassa kedjor, där Warberg istället kanske har en annan bredd. Warberg hade under gruppen ett svagt powerplayfacit, något som man behöver slipa på då det är just i dessa moment som matchen kan avgöras. Hemmaseger med en eller två bollar.

FC Helsingborg – Kalmarsund/Färjestaden Ungdom

Kommentar: Att slå lag som Åstorp och även Skurup, det imponerar och Helsingborgs siffra på 38 insläppta mål är galet bra. Man verkar ha det mesta i laget som behövs för att nå långt, en duktig målvakt, offensiva matchvinnare och även rätt spelare i rätt roller för att nå fullt ut. Här tror jag man får en relativt behaglig resa där Kalmarsunds namnstarka namn, kommer få leverera något enormt om man ska ha chans att rubba Helsingborg.

IBK Vöikers – Skurups IBK

Kommentar: Skurup tog till vara på chansen att spelare kunde representera två lag i JAS och fick in en drös med spelare från Höllviken, där Jakob Åström är ett tungt namn. Även från ”orginalet” så finns det riktigt duktiga spelare och en kille som Jonathan Dybnér kommer inte gå poänglös. Jag tror dock hemmalagets starka målvaktsspel, samt den riktigt vassa förstaformationen (som lär få mycket speltid), blir avgörande. Dessa spelare har även fått förtroende i division 1-laget som haft en stark säsong och den positiva trenden tror jag smittat av sig även i JAS-laget. Tight, tuff och jämn match, men seger för Vöikers.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar