JAS-bloggen
Tippningar

Han är tillbaka – Wikström tippar första playoffrundan

Ted Wikström, inbiten innebandyälskare, har bland annat agerat tränare i Sirius framgångsrika P96-lag, men agerar nu speaker inom Sirius emellanåt och även på uppdrag av svenska innebandyförbundet. Han följer bland annat klubbens SSL-lag, samt JAS-lag. Förra året fick Ted chansen att tippa utgången av slutspelet, då med blandat resultat, och bloggen vill självklart ge Ted en ny chans att nå full pott. Här har ni hans tankar inför slutspelet.

Åstorp/Kvidinge IBS – Warberg IBF – 1

Kommentar: Vilken match direkt i sextondelsfinalen! Här blir det ruskigt tajt. Åstorp är ju tippade av de flesta att ta hem guldet i år, och får ses som favoriter här. Tror på en jämn match som avgörs med mål i öppen bur, 6-4 kanske.

FC Helsingborg – Kalmarsund Ungdom/Färjestaden Ungdom – 1

Kommentar: FCH höll väldigt jämn nivå under grundserien. Är ett väldigt skickligt lag i jämna matcher och det kommer fälla avgörandet här. Kalmarsund å sin sida har en riktigt vass formation, men det räcker inte längre än så här. Helsingborg vinner detta med 7-3.

IBK Vöikers – Skurups IBK – 1

Kommentar: Skurup har blandat och gett under stora delar av säsongen. Vissa matcher har man varit riktigt bra, för att sedan ha svårt att vinna klart mot bottenlagen. Vöikers har imponerat stort även om man på förhand var tippade att gå långt. Firma Göthberg/Mattsson har gjort över 80 poäng tillsammans och avgör detta även nu. Festen går ju i Växjö och man vill nog inte missa chansen att spela på hemmaplan. Tippar Vöikersvinst 5-2.

Djurgårdens IF IBS – IBF Örebro Ungdom – 1

Kommentar: Örebro tog en 2:a plats i en av de svagaste JAS-grupperna och är svårbedömda. Avslutade med endast 4 poäng av 9 möjliga, dock mot de båda andra topplagen. Väldigt hemmastarka och desto sämre på bortaplan. Djurgården vann å sin sida den bästa JAS-gruppen och får ju gälla som storfavorit här. Man är ju även favoriter till guldet dessutom. Jag tror dock inte siffrorna blir så stora som många tror, utan DIF vinner tillslut med 8-4 efter en svängig match.

RIG Umeå IBF – Sandvikens AIK – 1

Kommentar: RIG vann norrgruppen med två poängs marginal men den gruppen var också ett tvålagsrace. Nu kommer Sandviken på besök, och jag tror hemmalaget gör processen kort med de svart/vita. SAIKs herrlag ska kvala till Allsvenskan och matchen kan krocka med kvalet. Här finns det risk för omgångens enda tvåsiffriga match, men jag håller igen och säger 9-3 till RIG.

Gamla Stan IBK – IBF Falun Ungdom – 1

Kommentar: Oj vilket ovisst möte. Falun är kanske hela JAS hemmastarkaste lag (9 vinster av 9), men kommer tvingas att spela borta både i sextondel och åttondel. Det är en stor nackdel för dalalaget. Gamla Stan har å sin sida inte imponerat på hemmaplan, vilket gör denna match väldigt oviss. Skulle ha hemmalaget som klara favoriter, om det inte vore för att firma Larsson/Backby i Falun kan bjuda på magi. Men jag tror Skellefteålaget löser det tillslut, men det kommer krävas sudden. Säg 3-2 kanske.

Järfälla IBK – Lillån IBK – 1

Kommentar: Detta möte är inte alls lika givet på förhand som man kan tro. Lillån är inte på något sätt tippade att gå vidare, men jag tror faktiskt man har en bra chans här. Järfälla ska vara bättre, men det har gått lite troll i Järfälla och JAS-slutspel senaste åren. Är det deras tur i år? Jag tror ändå man ordnar vinst men inte med några större siffror. Erik Risberg sätter 5-3 i öppen kasse.

Åkersberga IBF – Linköping FBC – 2

Kommentar: Trots att Åkersberga är obesegrade hemma så får man inte mitt tips här. Linköping är ett på pappret mycket bättre lag och det kryllar av poängstarka spelare som kan avgöra. Detta slutar med en klar bortavinst där östgötarna inte behöver förta sig särskilt, 2-6.

Karlstad IBF Ungdom – Bele Barkarby IF IBF – 2

Kommentar: Karlstad vann sin grupp och har varit relativt jämna under hela grundserien. Bele placerade sig 3:a och klarade slutspel endast på målskillnad. Laget öser dock in mål och jag tror detta blir det som avgör denna match. Karlstad har fördel av hemmaplan men i en svängig tillställning så vinner tillslut Bele med 7-8 och skräller sig vidare.

Pixbo Wallenstam IBF – FBC Lerum – 1

Kommentar: Två lag som kommer ifrån väldigt ojämna grupper. Pixbo vann serien med fler gjorda mål än Warberg. Lerum å sin sida var tidigt klara att ta sin 3:e plats och höll den grundserien ut. Lerums grupp kan nog inte heller kategoriseras som en av de bästa, utan Pixbo bör ta detta med minst ett par måls marginal. Vi säger väl 6-3.

Jönköpings IK – IBK Lockerud Mariestad – 1

Kommentar: JIK inledde serien katastrofalt och folk svingade från höger och vänster i sociala medier. Nu har de regerande mästarna växlat upp ordentligt och blir svårstoppade. Lockerud är ett skickligt lag och kan i sina bästa stunder matcha de allra bästa lagen i Sverige. Här krävs det dock en snudd på heroisk insats från bortalaget, men jag tror man kommer kunna hålla jämna steg med JIK. Emil Nilsen avgör sent till 4-3.

Partille IBS – Lindås IBK/FBC Sisjön – 1

Kommentar: Oj vilket häftigt möte! Partille är enda lag som vunnit samtliga matcher i grundserien, och i fördel av hemmaplan får man gälla som favoriter. Laget var ju i SM final förra året och tillhör förhandsfavoriterna även detta år. Lindås å sin sida har min personliga favorit, Adam Dahlqvist i laget, och var inte långt ifrån en bättre placering än den 3:e man fick i grundserien. Kalle Bylund i Partille har ju annars gjort helt makalösa 71 poäng och i år kan inte han och övriga Partille glida med som en outsider längre. Det blir en härlig batalj men Partille vinner med 7-4.

Hagunda IF – Umeå City IBF – 1

Kommentar: När Umeå lirar är det målgaranti åt båda hållen, åtminstone på senare tid. Laget började försiktigt men nu är det full fart framåt som gäller. Hagunda gör sitt första JAS-slutspel på 7 år och är ett väldigt kontringsstarkt lag. Dessutom är man obesegrade hemma i Allianshallen. Jag tror på en relativt målrik tillställning där hemmalaget tillslut sätter spelvändningarna oftare än sina motståndare. Hagunda vinner med 7-5.

Nykvarns IF – Farsta IBK JAS – 1

Kommentar: Farsta skrällde sig hela vägen till Innebandyfesten förra året. I år har man gjort det bra i den tuffaste JAS-gruppen av alla och tagit sig till slutspel igen. Har en av juniorallsvenskans bästa målvakter efter Vöikers, och är väldigt duktiga på sina omställningar. Nykvarn vann sin grupp men drog samtidigt lite av en nitlott i och med att man ställs mot grupp D. Man säkrade gruppsegern med 1 sekund kvar av serien och laget är duktigt i de tajta matcherna. Detta blir även det en härlig tillställning med Nykvarn som segrare efter straffar, 6-5.

Salems IF/Telge SIBK – KFUM Norrköping IBF – 1

Kommentar: Norrköping hade kunnat gå vidare till åttondelsfinal mot många av lagen som spelar sextondelsfinal, men nu ställs man mot ett av de mest spännande lagen vi sett i årets JAS. Salem blandar U19 landslagsspelare med 2000-talister och gör det otroligt bra. Jag höjer redan nu ett varningens finger för laget. Norrköping har klass i firma Abrahamsson/Wastesson men det räcker inte till här. Salem vinner 6-2 tillslut.

//Ted W

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar