JAS-bloggen
Intervjuer

Vinnarna av G-gruppen – Jönköping

Regerande mästarna Jönköping, klev in i G-gruppen som en av favoriterna, en roll som man tillslut axlade, även om man hade en tuff inledning. Johan Uhlin säger följande.

Vad gör att ni tar gruppsegern?

Det är helt klart att när det väl gäller så är vi tillräckligt bra och gör det som ska göras. Det bevisar vi också. Vi gör några riktigt dåliga insatser och hamnar i ett dåligt utgångsläge inför de sista omgångarna. Som tur va så är vi såpass starka och tar de viktiga poängen såsom mot Vöikers och Fagerhult. Det gjorde att vi knep förstaplatsen som vi absolut var värda efter all skit vi fått under inledningen av gruppspelet!

Vilket lag bjöd på tuffast motstånd och varför?

Där skulle jag säga Kalmarsund, vi hade det riktigt tufft mot dem både på bortaplan och hemmaplan vilket även resultaten visar. Tunga och fysiska grabbar som även har lite hjärna och spelar innebandy enligt deras gameplan!

Något lag som överraskat positivt och varför?

Nässjö. Trots att vi vann ganska enkelt både hemma och borta har de skrällt mot lag som Hovslätt och Fagerhult vilket även har givit oss bättre förutsättningar under gruppspelet. Därför den positiva överraskningen!

Något lag som överraskat negativt och varför?

Där måste jag tyvärr säga Fagerhult. De spelade bra i början och höll även 1-platsen i under nästan hela gruppspelet tills de sista omgångarna då allt rasade. De förlorade 3 matcher i rad och missade slutspel, det är ganska klent att inte klara av att hålla ifrån mot lag som Nässjö i så viktiga matcher som det ändå var. Sen vet jag inte hur deras förutsättningar såg ut inom laget men ska man nå slutspel så bör man plocka de poängen!

Vem i ert lag bör man hålla ett extra öga på under slutspelet?

Vår egna ryss! Simon (Jaroslav) Karlsson som är ett monster framför kasse och kan plocka precis vem han vill. Han är född 99 men ser ut att vara 20 år gammal till växten då han hugger ved dag ut och dag in. En het och målfarlig forward som har alla förutsättningar till att bli hur bra som helst.

Vilket/vilka lag ser ni som favoriter i ett kommande slutspel?

Djurgården och Åstorp, båda lagen har flertalet tunga namn!

Någon spelare i gruppen, som inte spelar i ert lag, som ni tycker överraskat positivt?

Felix Göthberg! Han har levererat mycket poäng tillsammans med sin radarpartnern Jesper Mattsson och varit otroligt viktig för Vöikers!

Trots en tuff inledning, så vann mann gruppen tillslut. Foto: Mats Roman.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar