JAS-bloggen
Intervjuer

Vinnarna av J-gruppen – Helsinborg

Helsinborg matchades i en tuff J-grupp, med bland annat Åstorp och Skurup, men till slut stod man som segrare, där segern hemma mot Åstorp lade den stora grunden. Såhär säger burväktaren, Kalle Bergentz om gruppen.

Vad gör att ni tar gruppsegern?

Jag tror nyckeln legat i vårt defensiva arbete. Vi har spelat uppoffrande försvarsspel, stängt igen bra i boxplay och verkligen slitit defensivt. Jag som målvakt har försökt ge laget möjligheten att vinna matcher genom att släppa in så lite mål jag kan, och där har jag fått bra hjälp i skottäck och backchecking. Samtidigt så har alla spelare dragit strån till stacken i de tuffa matcherna. Jag kan inte peka ut en enskild spelare som burit laget, utan alla femmor har verkligen levererat när det behövts. Tror det kan vara en fördel inför slutspelet.

Vilket lag bjöd på tuffast motstånd och varför?

Helt klart Åstorp. Båda lagen var tippade att gå till slutspel så det var väl givet att det skulle bli tuffa matcher. Dock är det två lag som under många säsonger legat i topp inom juniorinnebandyn i Skåne. Det finns en djup rivalitet mellan lagen och det har märkts under matcherna. Båda lagen krigar till 110 procent, det är inte bara 3 poäng som stått på spel utan även mycket prestige. Samtidigt är Å/K ett lag med oerhört duktiga spelare så det är inte överraskande att matcherna varit så jämna.

Något lag som överraskat positivt och varför?

Jag hade räknat ut Engelholm lite inför seriestart. Fyra av deras lite mer framstående spelare har gått över till oss de senaste säsongerna. Dom hade ett otroligt bra lag för ett par år sedan, men efter det har gått lite trögt. Dom har blandat och gett resultatmässigt, men deras bra prestationer har varit på en nivå jag inte hade förväntat mig inför säsongen. Helt klart gruppens överraskning enligt mig.

Något lag som överraskat negativt och varför?

Jag trodde inför säsongen att Höllviken skulle lyckas knipa en slutspelsplats. Föreningen har en del duktiga 97:or och många duktiga 98:or, som jag med sin bredd trodde skulle kunna bära laget när killar som Mardell och Strömberg blivit för gamla. Men jag tror dom saknade den där riktiga spetsen för att det skulle bära hela vägen. Spelade bra i början av säsongen, men efter att de torskat ett par matcher och sedan missat slutspel så gick luften ur de sista omgångarna.

Vem i ert lag bör man hålla ett extra öga på under slutspelet?

En mycket svår fråga! Det kommer krävas lite extra av laget nu när vi går in i slutspel. Simon Nilsson och Joel von Reis har varit bra och plockat många poäng. Dock tror jag att en kille som Jakob Granberg kommer kunna vara tungan på vågen i de jämna matcherna. Står kanske lite i bakgrunden i sin kedja men jag tror han kommer kunna kliva fram när det gäller. En väldigt jämn spelare som kompletterar von Reis/Friberg i den femman på ett fantastiskt sätt!

Vilket/vilka lag ser ni som favoriter i ett kommande slutspel?

Har tyvärr dålig koll på kvalitén på vissa av grupperna så det är svårt att säga vem som kliver in som stora favoriter, men det finns flera lag som jag tror kan gå hela vägen. Partille har gått som tåget men har väl kanske inte haft den tyngsta gruppen. Jönköping har många duktiga killar men har resultatmässigt hackat lite. Båda tror jag kommer kunna gå långt. Sist men inte minst är det svårt att inte nämna Åstorp som favorit. 5 killar uttagna i U19-sammanhang och flera tunga värvningar inför säsongen. Men det gäller att leverera när det gäller också! Emoji wink #tkii

Någon spelare i gruppen, som inte spelar i ert lag, som ni tycker överraskat positivt?

Jonathan Dybner är en kille man haft dålig koll på tidigare säsonger. I år tog han en femteplats i poängligan trots att han inte har varit Skurups största stjärna på pappret. Han har en näsa för att hålla sig framme när det skall göras mål och jag tror att han nog kommer fortsätta göra det även i slutspelet.

Såhär firade man efter segern mot Åstorp. Foto: Jonas Kihlman.

Helsingborg kan bli ett av lagen på Innebandyfesten. Boka ditt hotell idag och ta chansen att se dramat på plats!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar