JAS-bloggen
Intervjuer

Vinnarna av A-gruppen – RIG Umeå

I mångas ögon så var nog RIG Umeå ganska stora favoriter till att ta hem A-gruppen, vilket man tillslut gjorde före Gamla Stan och lokalkonkurrenten, Umeå City. Nu väntar Sandviken i slutspelet och Edvin Rönnblom säger följande om gruppen.

Vad gör att ni tar gruppsegern?

Vi har en tydlig struktur på allt vi gör, från början till slut. Det finns en tanke med allt och det vinner vi på i längden.

Vilket lag bjöd på tuffast motstånd och varför?

Gamla Stan slog oss på hemmaplan. Det var en riktigt tuff match, även den enda vi förlorade. Dem spelade bra försvarspel och tog vara på sina lägen, en insats Gamla Stan ska vara stolt över.

Något lag som överraskat positivt och varför?

Dalen tappade många tongivande spelare efter förra säsongen. Trots det plockade dem poäng av oss och Gamla Stan. Det var enligt mig årets överraskning.

Något lag som överraskat negativt och varför?

De flesta lagen har överraskat negativt med sämre insatser men sett till tabellen tycker jag inte att det finns någon riktig skräll.

Vem i ert lag bör man hålla ett extra öga på under slutspelet?

Där kan man nämna många. Ludwig Svensson, Daniel Sonidsson och Filip Björk är spelare som lätt tenderar att bli publikfavoriter. Vi lägger dock inget fokus på den individuella biten, alla spelare har sin spetsegenskap. Vi får se vem som kliver fram när det väl gäller.

Vilket/vilka lag ser ni som favoriter i ett kommande slutspel?

Jag skulle säga Åstorp/Kvidinge. Skulle dock inte bli förvånad om Lindås gick långt i slutspelet.

Någon spelare i gruppen, som inte spelar i ert lag, som ni tycker överraskat positivt?

Att Anton Åkerlund är giftig var jag väl medveten om. Men att han skulle 35p på 10 matcher måste nog ses som en överraskning. Han lyfter sitt lag på ett imponerande sätt!

RIG som spelar med samma lag i både JAS och division 1. Foto: David Rönnblom.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar