JAS-bloggen
Intervjuer

Flyttlasset går till Umeå för talangkvintetten

Inte mindre än fem av Salems talanger, kommer till hösten representera RIG istället. Albin Hedstål, Gustav Wadell, Victor Wettergren, Hampus Ahrén och Tim Gingborn kommer flytta norrut för att fortsätta sina studier. Gingborn, Ahrén och Wettergren, som kom till just Salem inför den här säsongen, från Nykvarn. Såhär säger spelarna själva om sitt beslut att flytta.

Flytt till RIG till hösten, ny stad och lag. Hur svårt var det att ta beslutet?

Hampus: Beslutet var ganska svårt, jag har några riktigt bra alternativ här hemma men jag tror att RIG kommer bli riktigt bra. Jag kommer nog inte ångra mig.

Tim: Flytten upp till RIG. Det var rätt så enkelt val att tack ja för jag vill gå på ett innebandy gymnasium. Det kommer bli tufft i början eftersom det är en stor omställning men rolig.

Albin: Det var såklart ett tufft beslut men detta är något jag drömt om länge och det känns som rätt beslut även om det finns väldigt bra förutsättningar hemma i Salem.

Gustav: Det var ett ganska svårt beslut för mig. Jag hade bra alternativ för min skola och innebandy här hemma också men jag tror att det kommer bli grymt uppe på RIG och att det blir bäst för min utveckling.

Victor: Det var ett tufft beslut men det är något jag drömt om sen lång tid tillbaka, kommer nog inte ångra mig.

Ni är ett gäng som flyttar upp tillsammans som känner varandra väl. Hur skönt är det att ha den extra ”tryggheten”?

Hampus: Det känns riktigt bra, det är skönt att ha några med sig som man känner sen innan.

Tim: Jag tror att det kan hjälpa mycket i början med allt nytt som händer, det känns skönt att vara fler som känner varandra.

Albin: Självklart är det skönt att man är några stycken som känner varandra och det kommer hjälpa mycket tror jag.

Gustav: Det kommer bli tryggt och skönt att känna några sedan innan, det kommer bli en stor omställning iaf. Sedan hoppas jag förstås att lära känna många andra, sköna personer också.

Victor: Tycker det är guld, kunde inte ha blivit bättre. Vi kommer ha det grymt kul! Och hjälpa varandra genom detta.

Vad är det hos er som ni tror gör att just ni får chansen?

Hampus: Jag tror att dom ser att vi har en stor potential till att bli bra innebandy spelare men också att vi är ödmjuka och schyssta vid sidan om.

Tim: Jag tror att vi visade oss mest och bäst på uttagningsdagarna. Och då gjorde vi vårt bästa trots all nervositet och spänning.

Albin: Jag tror att de ser stora möjligheter till att utveckla oss till att bli bra innebandyspelare vilket är målet hos RIG men även att vi är schyssta killar utanför planen.

Gustav: Vi är alla duktiga innebandyspelare som verkligen vill bli bra och är beredda att ge vad som krävs. Tror även att de har kollat på hur vi klarar de mentala bitarna med vad det innebär att börja på RIG.

Victor: Tror det är riktigt hårt slit och att alla av oss har något som gör att vi sticker ut. Dom ser stor potential i oss.

Vad hoppas ni kunna utveckla och uppnå under era tre år?

Hampus: Jag hopas att jag kommer utveckla mig som innebandyspelare i helhet men även lära mig spela mognare och kanske bli fysiskt starka i kroppen.

Tim: Under våra tre år så tror jag att man utvecklas både som person och innebandyspelare, och förhoppningsvis komma så långt som möjligt i sitt satsande på innebandyn.

Albin: Jag vill utveckla allting i mitt spel och att efter tre år tagit steget från junior till seniorspelare.

Gustav: Jag hoppas kunna utveckla mig både som innebandyspelare i helhet. Att förbättra speluppfattning, skott, teknik osv men även utveckla mig som person utanför planen.

Victor: Hjälpa mig med allt inom innebandyn se till och slipa på allt. Dom kan gärna få jobba upp min fysiska del framförallt ;).

JAS är självklart en given punkt även uppe på RIG. TIllsammans med årskullarna 98 samt 99 kommer ni utgöra laget. Är det någon gubbe där som ni sedan tidigare har bra koll på som kommer driva laget?

Hampus: Alla på RIG är riktigt duktiga, men det finns ju spelare som Filip Björk, Kasper Broby, Oskar Domberg och Fredrik Andersson som jag hört och sett är riktigt duktiga.

Tim: Jag vet inte så mycket om -99 och -98 spelarna mer än att dem är väldigt duktiga. Det kommer bli roligt uppe på RIG att både spela och lära känna dem.

Albin: Det finns väldigt många bra spelare i RIG laget men jag tror att Kasper Broby och Filip Björk födda 98 kommer leda laget nästa säsong.

Gustav: Jag har inte koll på exakt alla spelare där uppe men de namn jag hört mest om och som jag tror kommer leda laget nästa säsong är Filip Björk, Kasper Broby och Oscar Domberg, sen vet jag att det finns många andra bra spelare också.

Victor: Man vet vilka många av dom är nu innan det har dragit igång, ett skönt gäng som är grymma på innebandy. Tror Filip Björk och Kasper Broby kommer leda laget till vinst, förhoppningsvis är vi 00:or också med och bidrar.

Nästa år kommer Salems talanger spelar i RIG:s tröja istället. Foto: Christin Holm.

//Rasmus


JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar