JAS-bloggen
Intervjuer

Vinnarna av F-gruppen – Nykvarns IF

F-gruppen växte fram till en riktigt jämn historia där den första i sista omgången avgjordes. Nykvarn hade allt i egna händer när man mötte KFUM och efter ett sent avgörande (sista sekunden), så tog man gruppsegern. Backjätten, Mattias Karlström, säger följande om gruppen.

Vad gör att ni tar gruppsegern?

Jag tror vi tar gruppsegern för att vi alltid tar en match i taget, alla matcher är viktiga men det är lätt att man tänker för långt fram när det blir hårdare motstånd. Men först och främst måste man vinna dom enklare matcherna och det är lätt att man inte taggar till och tror att man ska kunna gå dit och ställa in skorna.

Vilket lag bjöd på tuffast motstånd och varför?

Det måste nog ha varit Linköping eller Norrköping. Linköping har bra individuella spelare på alla positioner, det gör väll så att dom kan hota ifrån alla positioner och alltid skapa offensiva hot. Norrköping är ett lag som aldrig ger sig oavsett skulle jag säga.

Något lag som överraskat positivt och varför?

Då säger jag nog Norrköping, hade ingen aning vilka det var innan vi mötte dom. Men dom visade att dom kunde dom med. Linköping visste jag var bra så det var ingen överraskning direkt.

Något lag som överraskat negativt och varför?

Har inte blivit speciellt förvånad från något lag att dom har varit ”dåliga”, placeringarna i gruppen blev lite så som jag trodde.

Vem i ert lag bör man hålla ett extra öga på under slutspelet?

Det är väll inte någon speciell spelare egentligen, vi har en bred trupp och bra spelare på alla positioner så svårt att säga en som sticker ut.

Vilket/vilka lag ser ni som favoriter i ett kommande slutspel?

Har inte så jättebra koll på lagen i andra serierna. Men Linköping tror jag kan komma långt vilket dom visade mot oss i gruppspelet.

Någon spelare i gruppen, som inte spelar i ert lag, som ni tycker överraskat positivt?

Svårt att välja en men om jag måste så säger jag nog Adam Zetterström, jag visste absolut att han var en duktig innebandyspelare. Men sen han flyttade till Linköping så har han utvecklats en bra bit och tar för sig mer än vad han gjorde förut.

Ett avgörande i sista sekunden mot KFUM säkrade gruppsegern för Nykvarn. Foto: RGInnebandyfoto.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar