JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från gårdagens matcher

Under gårdagen så spelades de sista matcherna klart i juniorallsvenskan gruppspel, där ett par lag kunde säkra förstaplatsen i sina grupper. Nykvarn gjorde det via en 8-7 seger mot KFUM Norrköping och Sirius kunde inför storpublik vinna med 7-5 mot Hagunda. Jönköping besegrade Fagerhult på bortaplan, ett Fagerhult som därmed missade slutspelet. Såhär säger spelarna om matcherna i efterhand.

Filip Eriksson, Sirius: Matchen startas rätt piggt tycker jag, vi kommer in i matchen på ett bra sätt och får in två mål rätt snabbt efter varandra. Vi lyckas också göra 3-0 precis innan pausvilan. Andra perioden startar med att vi gör 4-0 innan Hagunda får in två mål när vi inte riktigt är med. Mycket chanser och det leder till att vi gör både 5-2 & 6-2. Men Hagunda tar sig in i matchen igen och gör två mål i slutet av perioden. Tredje perioden är rätt avvaktande från båda sidorna men vi lyckas hålla undan och rättvist vinna matchen med 7-5, vilket innebär serieseger.

Simon Westgärds, Nykvarn: Jag tyckte första perioden började lite segt, sprang lite för mycket än vad vi skulle och gick bort oss väldigt lätt. Norrköping fick som dem ville lite och lät oss springa i onödan och vi lät dem äga boll. Vi tog flera utvisningar i början av matchen som straffade oss.

Vi började bättre i andra perioden och vi ägde mycket boll och fick många lägen fast vi fick inte in bollen. Dom fick in några kontringar på oss och var mycket mer effektiva i avsluten än vad vi var. Vi fick som tur vad in två bollar efter deras två bollar i början av andra perioden.

I tredje perioden tog de lång tid innan vi fick in en av alla våra chanser och då släppte det för bröderna Rigos och de är dom som går in och vänder matchen i sista perioden.

Simon Hedin, Jönköping: Vi alla var medvetna om förutsättningar inför denna match. Fagerhult/Mullsjö var tvugna att ta poäng för att nå slutsspel och JIK var tvugna att ta 3 poäng för att säkra förstaplatsen. Så de var inget snack om att kriga om de 3 poäng som stod på spel, dessutom så kände vi att dem skulle få käka upp vartenda ord dem sagt tidigare på säsongen.

Matchen börjar med ganska så kontrollerat anfallspel av oss och med några snabba kontringar utav Fagerhult. Vi sätter dit 1-0 genom Åkerblom snyggt assisterat av Simon Karlsson! Några minuter senare får dem in en kasse där vi går bort oss lite i försvaret.

Andra perioden är det en liknande matchbild men inget av laget lyckades avancera och ta ledningen.

Tidigt i tredje så tar vi ledningen med 2-1. En snygg assist av Weidman bör noteras och även ett distinkt avslut av Larsson! Därefter så kvitterar Fagerhult snabbt igen. 2-3 målet för oss kommer så sent som 12.56. Snyggt instick i slottet där Bernardsson kan slå in den. Fagerhult plockar målvakten och efter ett skott i stolpen av Malmgren kunde vi sätta dit både 4-2 och 5-2 i öppen kasse!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar