JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Zälle/Nilsen – forna lagkamrater ställs mot varandra

Fagerhult står som hemmalag, denna gången i Nyhemshallen där man tar emot Jönköping. I och med att Kalmarsund tog tre poäng i sin sista match, så är det minst ett poäng som gäller för Fagerhult. Tobias Zälle och före detta Fagerhultspelaren, Emil Nilsen, säger följande inför matchen.

En spännande sista omgång där minst ett poäng är ett måste för er i Fagerhult. Sett till gruppens utformning under hösten, trodde ni att det skulle bli såpass jämnt i slutändan?

Tobias: Nja det ska jag väl vara ärlig att säga att jag inte trodde. Men det är vi själva som satt oss i denna sits och nu är det upp till oss om vi vill spela slutspel eller inte.

Emil:

Vilka tre lag anser ni är mest förtjänta att nå slutspelet?

Tobias: JIK, Vöikers och vill även säga oss. Om man tänker till hela säsongen så trodde man kanske inte att vi skulle ha något i denna serien att göra, men tycker även att vi har gjort bra ifrån oss.

Emil: De tre lag jag tycker förtjänar slutspel är, JIK, Vöikers och Kalmarsund! Det är även så jag tror att det kommer att bli också!

Förra säsongen spelade ni i samma lag, denna säsongen i olika. 50/50 duell på mittplan, hur slutar det?

Tobias: Om Nilsen har boll så är det inte omöjligt att man åker på en korv. Annars kan det nog bli en bra kamp, vi har ju haft några genom åren ;).

Emil: Några korvar på Zälle hade man inte tackat nej till, men chansen är lika stor att jag står med byxorna nere! Vi har ju haft lite heta dueller genom åren så får hoppas på fiender på plan, men lite gott tugg efter matchen!

Hur tror ni att matchbilden kommer se ut sett till förutsättningarna som gäller inför matchen?

Tobias: Tror JIK kommer ha det mesta av bollinnehavet, vilket kanske inte är så konstigt eftersom de har väldigt spelskickliga spelare. Får hoppas att vi kan ta vara på våra kontringar och på det sättet vinna matchen.

Emil: Ungefär som förra matchen tror jag, där vi håller mycket boll samtidigt som Habo har ett tajt försvarspel med snabba kontringar.

Pressen ligger på Fagerhult inför morgondagens derby. Foto. Mats Roman.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar