JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Berglund/Samelius: ”Väldigt starka på vår hemmaplan”

Nykvarn kan inför matchen mot KFUM, sluta på tre olika platser i gruppens toppskikt, lite beroende på utgången, där även KFUM, kan påverka sin placering. Emil Berglund och Filip Samelius Bäckman säger följande inför den sista matchen i gruppspelet.

En match där ni själva kan se till att ge er bästa möjliga förutsättningar inför slutspelet. Hade ni trott innan att gruppen skulle bli såpass jämn i slutskedet?

Emil: Serien har sett ut enligt mina förväntningar, där jag hela tiden jag sett oss som det starkaste laget! Så visst serien är jämn, med tre starka lag i toppen.

Filip: Självklart hade jag på känn att det skulle bli väldigt jämt in i det sista, övre halvan håller väldigt hög klass så visste att det skulle bli tight om slutspelsplatserna. Samtidigt känner jag att det är de tre bästa lagen från gruppen som nu redan är klara för slutspelet.

Ni kommer båda från ett gäng segrar. Hur är formen och statusen i truppen inför matchen?

Emil: Formen är stark skulle jag säga, jag tror grabbarna är laddade inför morgondagens match! Sett över säsongen har vi svårt att tagga till mot alla lag i serien, så vi måste hitta en balans där vi ger allt i varje match och inte bara mot de ”bättre” lagen.

Filip: Det stämmer bra, formen är helt okej. Vi kan dock växla upp lite till, det känner vi alla. Det kommer också behövas kommande matcher. Vi har ett gäng gubbar som inte kommer till spel som vanligtvis är med i truppen, ett gäng gubbar är på semester och lite små skavanker och sjukdomar håller dem borta från spel.

För att få bästa förutsättningar, hur vill ni ha matchbilden?

Emil: Jag ser en matchbild där vi styr det mesta av spelet. Men även ett spel där vi vågar ta för oss, vi måste spela rakare helt enkelt! Men för övrigt vi är väldigt starka på vår hemmaplan.

Filip: Självklart vill vi äga en del boll och spela i vårt tempo och styra matchen. Blir inte fallet så vet vi att vi kan kontra sönder de flesta lagen också så det är inget vi oroar oss över.

Vad avgör matchen i slutändan?

Emil: Det som avgör matchen i slutändan är det lag som vågar ta för sig! Det lag som inte viker ner sig utan orkar hålla i matchen ut! Men jag tror att vi i slutet kommer dra det vassaste strået!

Filip: Laget som vågar gå för 3 pinnar fullt ut tar hem det, det kommer gälla att vara effektiv. Bägge lagen har snuskigt bra målvakter. Målvaktskampen bli avgörande!

Nykvarn har allt i egna händer inför matchen. Foto: RGinnebandyfoto.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar