JAS-bloggen
Sammanfattningar

Veckan som gått – Slutspelsdrama, komiska sms och märkligt playoff

Veckan som gått:

Alla hade nog väntat sig en tuff drabbning mellan Hagunda och Falun, där det enbart skiljde en poäng mellan lagen och båda två hade fortfarande chansen att ta plats ett i gruppen, vilket innebär att man kvalificeras för runda två i playoff. De som hade sett fram emot den jämna matchen, blev nog besvikna då Hagunda vann med hela 10-1 och redan vid 5-0 i den andra perioden, kändes matchen avgjord. Tråkigt att Falun inte kunde bjuda upp till en bättre fight när det vankades viktiga poäng.

Jonas Larsson och hans Falun hade det tufft mot Hagunda i helgen. Foto: Eva Ohlström.

Bele Barkarby hade kniven på strupen inför gårdagens möte med Järfälla. Järfälla ledde gruppen och Bele behövde tre poäng för att gå förbi Täby och därmed ta den sista slutspelsplatsen i C-gruppen. Efter en imponerande andraperiod, där man vann med 1-6, så är man därmed klara för slutspel, där man kommer få möta Örebro eller Karlstad. Stark avslutning med andra ord!

Hagfors kan för första gången på ett par år, missa slutspelet om det vill sig illa. Senast blev det förlust mot Karlstad med 4-3. Hemmalaget Karlstad gick upp till 4-0 i mitten av den andra perioden och därefter så kunde inte Hagfors orka resa sig. Nu väntar Lillån i sista omgången, där man dels behöver vinna, men man behöver även vinna med åtta mål, vilket är en otrolig tuff uppgift.

Warberg som förlorade mot Lindås, visade att det var en engångsföreteelse och slog istället Pixbo på hemmaplan med 8-5, ett mycket imponerande resultat. Casper Olofsson stod för ett mycket vackert volleymål som spridits på både Twitter och Instagram. I och med segern så har man chansen att ta gruppsegern, om man vinner i sista omgången och samtidigt tar igen sex plusmål på just Pixbo.

Lockerud slog Skoghall på hemmaplan med 6-3 och C-gruppens drama lever hela vägen in. Nu får man istället luta sig tillbaka och hoppas på att Västerås kan sno en poäng av Hagfors på bortaplan för då är man klara för slutspel. Tar Hagfors segern, ja då är det värmlänningarna som gör Rönnby och Karlstad sällskap till slutspelet.

Missa inte :

Sirius-Hagunda ska avverkas i helgen. Derby, kamp om förstaplatsen och hemmalaget Sirius siktar på publikrekord. För er som kan närvara, ta chansen och var där!

Tre heta punkter:

Huddinge – Stod upp bra mot Djurgården och såg länge ut att hålla drömmen om slutspel vid liv, samt att göra avslutningen ännu mer intressant. Djurgården vann till sist med 4-3 efter en sen vändning, men all cred åt Huddinge som gjorde vad de kunde och visade att de absolut inte var någon slagpåse.

Casper Olofsson – Gör man ett sådant vackert mål i en sån viktig match, då förtjänar man att hyllas. Casper, född 1999, stod för tre mål i matchen och har nu totalt gjort 17 poäng i gruppspelet. Lär få se mer av honom framöver.

Involverade föräldrar – När du sitter på matcherna så hör du ofta föräldrar som har sina åsikter, vissa mer insatta och har kunnandet, vissa mer svingandes från höften som ser till sina egna intressen. Att man däremot som förälder, skickar ett sms till kommande motståndares tränare och frågar varför de alltid måste lira med bästa laget, det är komiskt. Ja, det har hänt, det är inget skämt. Att jag väljer att lyfta punkten som het, det är för att den är mest komisk och förtjänar ett omnämnande.

Inte lika hett:

A-gruppens playoff – Nu pratar vi DJ-sidan, där A-gruppen är inne i någon playoff-fas. En helt horribel sådan enligt mig, där man alltså har ett förkval och SAMTLIGA lag i gruppen, får chansen att nå slutspelet, även om de kom sist i gruppen. Finns det någon på förbundet som har en rimlig förklaring till detta? Jag ser inte varför A-gruppens sjua ska få chansen att spela förkval, när C-gruppens sjua inte får det? I slutändan så är tanken att två lag från A-gruppen ska ansluta till de övriga playofflagen, men varför skickade man inte bara ettan och tvåan direkt, de som var mest förtjänta? Om någon har en förklaring till varför, så upplys mig gärna, men tills dess väljer jag att såga detta upplägg.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar