JAS-bloggen
Intervjuer

Vann ödesmatchen – klara för slutspel

För Bele Barkarby så gällde det vinna eller försvinna under gårdagen när man mötte Järfälla. Bele, som visat sviktande form i mitten av gruppspelet, vann till sist och tog därmed den sista platsen. – Matchen i helhet tycker jag var fartfylld med många vassa skott som kanske inte direkt var hundraprocentiga lägen. Det uppstod chanser som inte hade uppstått i en ”vanlig” match. Vi lät även dom föra spelet vilket man såg ganska direkt att de var ovana vid. Och matchen var väldigt jämn i första med ganska få klara målchanser, säger lagets William Lennartsson till bloggen.

Den andra perioden var den som låg bakom mycket av segern, då man vann den med hela 1-6 och därmed skapade sig ett bra utgångsläge inför den avslutande perioden. – Vi lät som sagt Järfälla föra spelet och i den första perioden så hade de fortfarande lugnet och tålamodet. Man kan säga att det tog slut lite i den andra perioden då vi fick gratischanser som vi distinkt satte dit samt att vi jobbade stenhårt i defensiven och täckte mer skott än någonsin förr. Man kan säga att vi satte det raka och enkla spelet perfekt och det är sånt som man vinner matcher på och speciellt derbyn.

Bele startade gruppspelet fint, men när man hade tagit flertalet segrar, så förlorade man efter det fem av sex matcher. Just då, såg drömmen om ett slutspel, ut att försvinna. – Jag skulle säga att slutspelet alltid fanns kvar i tanken men att det kanske sinade bort lite när vi kom in i en torsk-period. Men eftersom vi visste att allt vi behövde göra var att vinna så visste vi att om vi gjorde jobbet lite extra i de sista matcherna så skulle vi vinna dem som vi tidigare torskat med uddamålet i.

Nu ställs man mot antingen Örebro eller Karlstad i den första slutspelsomgången, där Karlstad vid seger i sin sista gruppspelsmatch, vinner E-gruppen. – Jag tror absolut att chanserna är stora och att vi minst kan ta oss till Innebandyfesten om vi fortsätter göra jobbet för laget och inte för jaget. Styrkorna som förhoppningsvis tar oss långt är att vi har många skickliga spelare som i nuläget har spelat ihop sig väldigt bra. Vi har ett enastående bra boxplay där vi nästan oftare gör mål än släpper in samt att vårt powerplay har börjat fungera mycket bättre på slutet. Dessa små bitar som man behöver ha för att gå långt.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar