Sammanfattningar

Kommentarer från derbyt i Skellefteå

Gamla Stan stod igår som hemmalag när man tog emot Skellefteå IBS i ett JAS-derby. Gamla Stan var redan inför matchen klara för slutspel, samtidigt som Skellefteå återfinns i botten av gruppen. Tillslut var det Gamla Stan som vann med 6-5, där man bland annat saknade Anton Åkerlund. Såhär säger spelarna efter matchen.

Carl Jonsson, Gamla Stan IBK: Det var en jämn match. Vi ägde bollen, men IBS var täta i skotttäck och vassa i kontringar till en början. Vi matade på, hittade en bra energi och lyckades vända 0-3 till 4-3. Vi fortsatte med ett högt tempo och kunde på det sättet vinna matchen! Det var en rolig match med mycket känslor som det brukar vara när vi möter IBS.

Isaac Sjunnesson, Skelleftå IBS: Jag tyckte att vi startade matchen exakt som vi skulle, lät Gamla Stan ha mycket boll. De fick spela runt och de kom egentligen inte till så farliga lägen, de sökte mycket krossar, men vi stod i skott linjen och det var effektivt. Vi spelade mest på kontringar och var väldigt effektiva. I mitten av första fick vi straff ,tyvärr missade vi den, men i powerplay efter gjorde vi mål. Andra perioden spelade vi riktigt bra, hade bra anfallspel och vann perioden med 2-1. I tredje höjde Gamla Stan tempot gjorde, tre mål på fem minuter. Men vi kom tillbaka till 4-4 sen gjorde de både 5-4 och 6-4, där gick luften ur oss lite. Vi gjorde 6-5, men dem var en storlek för stora för oss igår, men dagen efter så känns det som vi gjorde en riktig bra insats. Tycker Linus (målvakt) gjorde en sjuk insats och räddade oss i så många lägen.