Nära att rubba gruppettan: ”Förtjänade tre poäng”

Huddinge hade under gårdagskvällen fortsatt chans på slutspelsplats, men då krävdes tre poäng borta mot Djurgården. Man tog ledningen tidigt med 0-1, där Djurgården kunde kvittera i slutet av den första perioden, ett resultat som stod sig under två perioder. – Vi startar matchen starkt och sätter press på Djurgården vilket gjorde att dom inte kom till många farliga lägen. Sen passade vi bollen runt i laget tills vi hittade ett läge vilket lede till första och andra målet, säger Huddinges målvakt, André Martinsen till bloggen.

Period två dock blev ganska sönderryckt, med hela fem utvisningar som föll. – Det vart inte direkt en ful match, tycker att det var ganska lugnt för det mesta och det flesta utvisningarna var väldigt billiga åt båda lagen.

I den tredje periodens början hade man chansen att kunna ta ett rejält kliv mot tre poäng, något som man misslyckades med dock. – Vi gör mål tidigt i tredje perioden och sedan får powerplay där jag tycker att vi borde ha punkterat matchen men istället tappar vi bollen och Axel Larson får komma helt fri och kvittera istället.

Trots att Huddinge även hade en 2-3 ledning en bit in i den tredje perioden, så kunde Djurgården både kvittera och ta ledningen i matchens sista minuter, precis som man gjorde mot Farsta senast. – Jag tycker att vi förtjänade tre poäng. Vi spelade riktigt bra innebandy och hade flera chanser att göra mål på men, men med två kvitterar Djurgården och sedan tar ledningen. Jag tycker att vi verkligen förtjänade tre poäng för vi spelade för varandra, alla gav sitt allt, men man får gratulera Djurgården för en säkrad förstaplats!

Vad tycker du ni kan ta med er från matchen?

– Från matchen ska vi ta med oss våran kämpar insats och sen ska vi ta med oss att vi är inget lag man ska räkna ut vi  visade verkligen att vi kan vinna över alla lag. Sen visade vi alla som inte trodde att vi hade en chans att vinna att dom har fel. 🙂