JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Risberg/Adebäck: ”Vinna eller försvinna för oss”

Järfälla har gått som tåget i C-gruppen under de senaste matcherna och nu vankas det derby där man tar emot Bele. Järfälla är klara för slutspel, men vid seger är man även klar som gruppetta. För Bele däremot så behövs tre poäng för att nå slutspelet. Erik Risberg och Hampus Adebäck säger följande inför fighten.

En match återstår, dock en viktig sådan då slutställningen ska avgöras i gruppen. Hur går era tankar inför fighten?

Erik: Detta är en viktig match även för oss, tre poäng innebär säkrad gruppseger. Det är även ett derby och för oss är alla matcher mot Bele extremt viktiga. Många i laget som har polare där och mer en gärna spöar dem.

Hampus: För oss i Bele är det ju att vinna eller att försvinna som gäller, därför kommer vi självklart komma till matchen med inställningen att vi ska ge allt och lite till. Slutspelet har varit vårt mål från början av säsongen så nu kommer vi självklart kämpa hårt för nå det målet.

Ni sitter i lite olika sitsar inför fighten, då Bele behöver tre poäng för slutspel. Tror ni det kommer avspegla sig i matchbilden?

Erik: Med tanke på att vi har en säkrad slutspelsmatch men inte bele så väntar jag mig offensivt och aggressivt spel från bele. Men som sagt är det även derby så även vi kommer vara vakna från första tekning.

Hampus: Om jag känner Järfälla rätt så blir det inte ett dugg sämre inställning när de möter oss trots att de är klara för slutspel. Tempomässigt tror jag därför att det kommer bli en fartfylld och väldigt intensiv match med småbråk och derbystämning. Det blir ju oftast så när man känner många i andra laget. Taktikmässigt tror jag att det kanske lutar åt att vi kommer stå för spelet eftersom det är vår måstematch, men samtidigt handlar det om 60 minuter där allt kan hända.

Vad kommer bli nyckelpunkter under matchen ovh vad talar för att ni tar tre poäng?

Erik: Vi har spelat stadigt de senaste omgångarna och vi känner oss bekväma i våra formationer. Vi tror på det vi gör och om vi gör det till 100% så kommer vi ta hem 3 poäng imorgon. Raka rör helt enkelt.

Hampus: Nyckelpunkterna tror jag kommer bli främst vilket lag som klarar av att göra jobbet och vilka som sätter sina lägen. Efter den otroligt jämna matchen förra mötet förväntar jag mig inget mindre av denna match. Ett faktum som är värt att tänka på är dock att skorpioner äter spindlar ;).

Återstår att se om Järfälla får fira efter kvällens drabbning. Foto: Pernilla Lejonclou.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar