JAS-bloggen
Intervjuer

Ska säkra gruppsegern: ”Varit favoriter nästan i alla matcher”

Med endast två matcher kvar att spela, där Djurgården ska möta Huddinge och Älvsjö, så har man allt i egna händer då man vid två segrar ser till att säkra platsen som gruppetta. – Det är alltid skönt att ha det i egna händer inför slutomgångarna. Vi vet att det är två bra lag som vi behöver slå så vi tar det en match i taget. Huddinge är i bra form och har ingenting att förlora så vi tar inte ut någonting i förskott, säger målvakten Oscar Rosén till bloggen.

Huddinge placerar sig på en fjärdeplats, sex poäng bakom och har fortfarande chans på slutspel även dem. Trots det, så är det Djurgården som får stå som favorit. – Vi har varit favoriter i nästan alla matcher under säsongen så vi är vana vid att spela under press. Det blir lite extra mycket nu eftersom att vi måste vinna den här matchen för att säkra gruppsegern. Men vi kommer gå in och spela lika avslappnat som vi brukar göra.

Hur tror du att matchbilden kommer se ut och hur kommer du som målvakt trivas med den?

– Jag förväntar mig en match med bra tempo och snabba omställningar. Det blir en match med mycket skott vilket jag trivs med. Man slipper bli kall i målet och så är det kul med mycket att göra. Det är en måstematch för båda lagen, vi måste vinna för gruppsegern och Huddinge måste vinna för en chans på slutspel. Båda lagen kommer ge allt för en vinst ikväll så jag förväntar mig en underhållande match för publiken.

Vem i motståndarlaget är lite extra svår att ställas mot när det kommer till skyttet?

–  Jag har inte så bra koll på spelarna i Huddinge, men Burman har ett rätt så bra skott som man får se upp för.

Rosen, en viktig utpost i Djurgårdens lag. Foto: Lindgrens sportfoto.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar