JAS-bloggen
Intervjuer

Kampen om slutspelsplatserna tätnar i G-gruppen

Kampen om slutspelsplatserna i G-gruppen är hård och idag står Hovslätt som hemmalag när man tar emot Fagerhult, två lag som i allra högsta grad är inblandande. Såhär säger Filip Andersson och Robin Erlandsson inför matchen.

Ni båda kommer in till denna viktiga match med en förlust i ryggen. Hur är formen och känslan i laget inför drabbningen?

Filip: Det är tråkigt att gå in i en match efter 3 raka förluster.Det blir en väldigt viktig match för oss båda. Det gäller att vinna eller försvinna, formen i laget känns bra inför såna ”måstematcher”. Känslan i laget känns bra för våran del, vi vill ha revansch efter sist vi möttes.

Robin: Det är klart det är jobbigt att komma till matchen med ett par förluster i ryggen, speciellt nu när det är såhär tajt i gruppen men laget känns stabilt och tagget är på topp.

Två relativt lokala lag där ni säkerligen har ganska bra koll på varandra. Vad vet ni om era motståndare och deras sätt att spela innebandy?

Filip: Blir nästan mer likt ett derby! Båda lagen har bra koll på varandra. Fagerhult är ett kontringslag, precis som vi. De gillar att äga mycket boll i anfallszon. Det de söker som mest är en gubbe i slottet, det är där dom gör sina flesta mål.

Robin: Det är klart att det blir något slags derby liknande match och vi har ganska bra koll på deras lag och hur de spelar. De har ett ganska stort lag som spelar relativt fysiskt men kan också rulla på bra med bollen.

Drömmen om slutspel lever i allra högsta grad i den jämna gruppen. Vilka tre lag tror ni har platserna i slutändan?

Filip: Gruppen har varit riktigt jämn i år! Det är klart att vi siktar mot slutspel. Vi har lika stor chans som alla andra lag, just nu så tar vi ju en match i taget. Jag tror gruppen kommer se så ut: 1:JIK, 2:Viökers, 3:Hovslätt IK.

Robin: Drömmen är ju såklart slutspel och det är det vi siktar på just nu. Det känns som att vi har stor chans att nå just slutspel. Vi försöker ta en match i taget för att nå vårt mål med säsongen, som är att ta oss vidare från denna tuffa grupp. De tre lag jag tror kommer ta sig vidare till slutspel är Jönköpings IK, Fagerhult Habo IB och IBK Vöikers.

Vad har ni i ert lag som motståndarna saknas som kan väga över under matchen till er fördel?

Filip: Det vi har fördelen med är att vi har mer vinnarskallar i laget, vi gör vad som krävs för att vinna. Jag tror vi vinner på är att vi har bättre skyttar än vad dom har och sen att vi jobbar hårdare än vad Fagerhult gör. Vi spelar fysiskt och det har vi en väldigt stor fördel av.

Robin: Jag tror vi har en stor fördel med kemin i laget, vi bygger mycket på våran laganda. Sen har vi också energin i laget under hela matchen, vad det än står på resultattavlan. Det är en utav de saker som gör oss till ett så pass bra lag som vi är.

//Rasmus


JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar