Stark vändning gav full pott: ”Fick utdelning tillslut”

Gävle kunde under fredagskvällen ta tre poäng hemma i Träffen Arena, där det blev dramatiskt i slutändan. Laget började dock bäst och gjorde tidigt 1-0, men sedan kunde gästande KAIS Mora vända på steken och göra hela fyra raka mål. – Vi gick ner oss en aning och bjöd dom på några lägen som dom tog vara på och satte dit, säger Gävles Linus Gulliksson till bloggen.

Under två knappa minuter i slutet av den andra perioden, så kunde dock Gävle reducera två gånger om och även kvittera när Simon Hessel stod för sitt andra mål i matchen. Gulliksson själv spelade fram till Gävles 3-4 reducering. – Efter ett tag i andra började vi gå ner på folk för att få upp tempot igen eftersom vi skapade våra chanser, men aldrig satt dit dem och tillslut så fick vi äntligen utdelning och målen började rulla in.

4-4 på tavlan inför den sista perioden. Vad pratade ni om inför avslutningen?

– Inför sista perioden pratade vi om att vi skulle fortsätta som vi avslutade andra perioden och verkligen gå för tre poäng eftersom hoppet om slutspel fortfarande finns, vi gjorde även om lite i kedjorna för att få upp farten i spelet igen.

Förändringarna gav resultat och Linus blev lagets stora matchhjälte då han med 21 sekunder kvar av matchen, avgjorde med sitt andra poäng i matchen. – KAIS Mora tog ut målvakten eftersom de behövde tre poäng för att ha hopp om slutspelsplatsen, så dom tar hem bollen och börjar byta så sätter Hessel en helt fantastisk press och vinner bollen utav deras sista man. Sen hamnar bara bollen hos mig så de var bara att lägga in den i tom kasse.

Tycker du att ni var värda segern i slutändan eller hade en delad poäng varit rättvist sett till matchbilden?

– Över 60 minuter så tycker jag absolut att vi är det bättre laget och förtjänade verkligen att ta 3 poäng. Det var skönt att vinna sista hemmamatchen för grundserien och att hoppet för slutspel lever vidare in i sista omgången.