JAS-bloggen
Intervjuer

Helsingborg ångar på: ”Alltid varit starka defensivt”

Helsingborg fortsätter visa fin form i J-gruppen och under fredagskvällen blev det ny seger, där man redan nu idag möter Malmö. Såhär säger Axel Magnusson kring lagets senaste period.

Matcherna duggar tätt nu. Vinst mot Åstorp samt Carlscrona och nu väntar även Malmö. När formen väl finns där, är det skönt att det är tätt mellan matcherna då? Ja det är väldigt skönt med ett tätt matchande nu när vi är i så bra form. För nu vet vi att vi kan slå vilket lag som helst när vi spelar som vi gör. Det blir nästan alltid lite sämre kvalité och fart efter ett litet uppehåll, därför är det extra skönt med 2 JAS matcher på en helg.

13-2 är ett resultat som imponerar, oavsett motstånd. Var ni lika överlägsna som resultatet visade sig? Ja, jag tycker att vi hade väldigt bra koll på Carlscrona hela matchen. Vi visste om att det var deras snabba kontringsspel som skulle bli deras största hot men vi stänger ner det på ett bra sätt. Vill även passa på att hylla Jakob Granberg som blivit sågad av många på sociala medier för att han har gjort alldeles för lite poäng. Han gjorde 2+2 trots denna press han hade på sig innan matchen.

Rent defensivt har ni ett imponerande snitt, där ni endast släppt in 32 mål hittills. Är det defensiven som ligger bakom säsongen succé? Jo det kan man nog säga. Vi har alltid varit ett starkt defensivt lag som spelar väldigt fysiskt.

Match mot Malmö, vad tror du om just den matchen? Jag tror att det kommer bli vi som får styra spelet och skapa de flesta chanserna. Sen tror jag såklart att vi tar med oss 3 poäng hem till Helsingborg igen

Hur ser du på era chanser till att ta tre nya poäng?
Om vi spelar som vi brukar göra så ska vi ta hem denna matchen.

Nu när ni fått en vecka på er att smälta Åstorpmatchen, beskriv dina känslor?

Det känns otroligt bra,trodde matchen skulle bli lite tuffare. Vi har fått mycket barnsliga kommentarer på sociala medier efter matchen men, vi lyssnar inte på haters. #tkii #tkiikikiki.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar