JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Welin Odeback/Svahn inför Warberg-Pixbo

Warberg har mött Lindås, Lindås har mött Pixbo och nu vankas det nytt toppmöte där Warberg tar emot Pixbo. Båda lagen är klara för slutspel, men vilken plats man slutar på i tabellen är inte klart än. Såhär säger Oliver Welin Odeback och Linus Svahn inför toppfighten.

Det första mötet lagen emellan slutade med ett kryss, 3-3. Finns det risk för ställningskrig i den här matchen när viktiga poäng står på spel?

Oliver: Det finns risk för det, men tror inte att det kommer bli så. Vi kommer gå för att vinna matchen och det lär Pixbo också göra, det kommer nog bli full fart!

Linus: Ja, absolut finns de chans för att de kan bli ställningskrig. Warberg är riktigt bra, men vi ska trumma på som vanligt vilket förhoppningsvis kan leda oss till en seger.

Ni är tre uttalade topplag som slåss i toppen av gruppen. Vilket lag tycker ni själva är svårast att möta och varför?

Oliver: Alla lag är svåra att möta på olika sätt. Det gäller att komma upp i nivå i alla matcher, vilket vi har haft lättare för när vi möter tuffare motstånd. Vi har haft det ganska tufft mot motstånd som Halmstad och Lindome. Men självklart är det svårt att ta poäng mot Pixbo och Lindås, som har flera skickliga spelare och spelar med högt tempo. Jag uppfattar det som att Lindås har bättre spets medan Pixbo har bättre bredd i laget. Vilket lag som är svårast att möta vet jag inte…

Welin Odeback är nyckelspelare och kapten i JAS-laget. Foto: Helmuth Subiabre.

Linus: De är svårt att säga. Lindås har vi ju mött två gånger, så de har man ju koll på. Warberg har vi ju bara mött en gång, vilket gör de väldigt svårt för mig att avgöra vilket av lagen som är svårast att möta, men jag vet att båda lagen är riktigt bra.

I just denna match. Vad kommer bli nycklar för er del för att nå en optimal prestation?

Oliver: Först och främst måste vi ha rätt inställning från uppvärmning till slutsignal, vilket är A och O för vår prestation. Det är en oerhörd skillnad på när vi ger 100 procent och när vi inte gör jobbet till fullo. Vi ska vara aggressiva och driva upp ett högt tempo. Sen är det viktigt att vi visar karaktär och vågar vinna i slutet av matchen. Vi blev lite försiktiga i slutet senast mot Lindås och vi blev ordentligt straffade.

Linus: Nycklarna för oss är att spela ett snabbt anfallsspel med bra effektivitet samtidigt som vi behöver ha ett tajt försvarsspel. Löser vi detta så har vi en bra chans att vinna imorgon.

Slutspelslottningen har kommit och man kan börja snegla på vilka eventuella motstånd man kan ställas mot. Är det något som finns redan i baktankarna nu inför de sista matcherna?

Oliver: Ja, det finns i baktankarna. Det är självklart en fördel att hamna högre upp i tabellen. Men samtidigt fokuserar vi på en match i taget, just nu ska vi göra en så bra match som möjligt mot Pixbo.

Linus: Nja, de är klart att man kollat på lottningen för att se hur de ser ut, men vårt mål är såklart att komma 1:a i gruppen och efter de kan man börja fokusera på kommande motstånd.

Svahn är en av Pixbos poängkungar under denna säsongen. Foto: Christofer Axelsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar