Tung skalp för Pixbo: ”Alla tar sina roller”

Lindås, som visat bra form och senast slog Warberg, stötta på nytt på tufft motstånd, denna gången när Pixbo Wallenstam gästade laget under söndagen. Efter en tight match, där lagen följdes åt rent resultatmässigt, så var även matchbilden jämn. – Matchbilden varierade. Tycker att vi spelade rätt bra matchen igenom och likaså Lindås. Efter första perioden kunde Lindås lika gärna tryckt in någon boll efter ett starkt powerplay, säger Pixbos Anton Björsander till bloggen.

Pixbo hade en 0-2 ledning med sig in i den andra perioden, där Lindås dock snabbt kunde reducera och även kvittera. – Lindås fick starta med powerplay vilket är en av deras vassare delar i spelet. Spelskickliga som hittar varandra fint ledde till en snabb reducering. Lindås gjorde en bra start av andra och var värda målen.

Björsander stod för fem poäng i matchen, vilket även hans kedjekamrat, Tom Carlsson gjorde. En lyckad duo i matchen med andra ord. – Jag och Tom gör våran andra säsong ihop och börjar väl sakta, men säkert, hitta varandra mer och mer. Laget före jaget var det viktigaste igår och slitet för varandra. Poängen var bara ett och kommer genom ett bra slit från laget. Linus Svahn och Sebastian Gustafsson är exeptionella spelare på den punkten.

Vad avgör till er fördel i slutändan?

– Vi gör fler mål än Lindås och det avgör matchen. Bidragande faktorer är att vi gör jobbet för varandra och alla tar sina roller. Flera namn bör nämnas men väljer att ge Benjamin Borneklint en extra stjärna. Han är 16 år och går in i lagets första femma. Orädd och spelskicklig. Benjamin var inte med i något stadslag vilket jag tycker är ett tjänstefel och tycker att alla bandyälskare ska hålla ett extra öga på denna talang.

Pixbo kunde efter en tuff match, jubla högst. Foto: Daniel Sannerholm.